De Strijd om de Costa Brava
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Jolien | Via Artikel Post
Gezien: 1011 |
Aantal woorden: 615 |
Datum: Tue, 12 Nov 2013 |
0 commentaar
Opgravingen leiden het leven aan de Costa Brava terug naar 2500 jaar voor Christus. Dat is terug te zien aan enkele graftombes die zijn gevonden in de streek van Pinell. Overige vondsten zoals hunebedden en menhirs zijn afkomstig van de Iberiërs . Zij zijn waarschijnlijk de eerste echte bewoners van het gebied aan de Costa Brava. Zij kregen te maken met enkele overheersers van hun gebied. En daar begon de strijd om de Costa Brava.
De Romeinse overheersing
De Romeinen waren de eerste die het gebied binnendrongen. Het Romeinse rijk was sterk aan het groeien en verspreide zich over heel Europa en Noord-Afrika. Toch hebben de Iberiërs bijna 2 eeuwen de Romeinen buiten de deur kunnen houden. Echter na een lange tijd veroverde de Romeinen alsnog het gebied aan de Costa Brava. Toch begonnen de Romeinen te investeren in Spanje. In een korte tijd zijn er vele wegen aangelegd, en zijn er zelfs aquaducten en bruggen gebouwd. Veel gebouwen, plaatsjes en andere bouwwerken zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de stad Girona. Het toen der tijd gesticht door de Romeinen en is tegenwoordig de bekendste stad aan de Costa Brava en heeft een prachtige historie.
Andere overheersers
Het Romeinse rijk stond op een gegeven moment op wankelen. De Romeinen begonnen Spanje te verlaten. Nadat de Romeinen uit Spanje verdwenen waren werd het binnengevallen door andere volken en stammen , zoals de Vandalen en de Visigoten. De Visigoten gingen de strijd om de Costa Brava en de rest van Spanje aan met de Vandalen. De Visigoten overwonnen en vestigde zich in het zuiden van Spanje. Waar zij bijna 300 jaar geregeerd hebben.
De Strijd om de Costa Brava door de Moren
in het jaar 711 na Christus begonnen Moslims vanuit Noord-Afrika Spanje binnen te vallen. Zij versloegen de Visigoten en de andere bevolking in Spanje. In Spanje werden de Moslims Moren genoemd, daardoor wordt dit ook wel het Morentijdperk genoemd. De Moren streden bijna 8 eeuwen lang met de Christenen, die vanuit Europa het land binnen vielen. In 1492 werden de laatste Moslims uit Granada verdreven en werd Costa Brava en geheel Spanje overgenomen door de Christenen. Sindsdien is Spanje over het algemeen Katholiek.
Over de Auteur
Jolien
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen