De Strijd om de Costa Brava - Artikelpost

De Strijd om de Costa Brava

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 905 | Aantal woorden: 615 | Datum: | 0 commentaar

Opgravingen leiden het leven aan de Costa Brava terug naar 2500 jaar voor Christus. Dat is terug te zien aan enkele graftombes die zijn gevonden in de streek van Pinell. Overige vondsten zoals hunebedden en menhirs zijn afkomstig van de Iberiërs . Zij zijn waarschijnlijk de eerste echte bewoners van het gebied aan de Costa Brava. Zij kregen te maken met enkele overheersers van hun gebied. En daar begon de strijd om de Costa Brava.

De Romeinse overheersing

De Romeinen waren de eerste die het gebied binnendrongen. Het Romeinse rijk was sterk aan het groeien en verspreide zich over heel Europa en Noord-Afrika. Toch hebben de Iberiërs bijna 2 eeuwen de Romeinen buiten de deur kunnen houden. Echter na een lange tijd veroverde de Romeinen alsnog het gebied aan de Costa Brava. Toch begonnen de Romeinen te investeren in Spanje. In een korte tijd zijn er vele wegen aangelegd, en zijn er zelfs aquaducten en bruggen gebouwd. Veel gebouwen, plaatsjes en andere bouwwerken zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de stad Girona. Het toen der tijd gesticht door de Romeinen en is tegenwoordig de bekendste stad aan de Costa Brava en heeft een prachtige historie.

Andere overheersers

Het Romeinse rijk stond op een gegeven moment op wankelen. De Romeinen begonnen Spanje te verlaten. Nadat de Romeinen uit Spanje verdwenen waren werd het binnengevallen door andere volken en stammen , zoals de Vandalen en de Visigoten. De Visigoten gingen de strijd om de Costa Brava en de rest van Spanje aan met de Vandalen. De Visigoten overwonnen en vestigde zich in het zuiden van Spanje. Waar zij bijna 300 jaar geregeerd hebben.

De Strijd om de Costa Brava door de Moren

 

in het jaar 711 na Christus begonnen Moslims vanuit Noord-Afrika Spanje binnen te vallen. Zij versloegen de Visigoten en de andere bevolking in Spanje. In Spanje werden de Moslims Moren genoemd, daardoor wordt dit ook wel het Morentijdperk genoemd. De Moren streden bijna 8 eeuwen lang met de Christenen, die vanuit Europa het land binnen vielen. In 1492 werden de laatste Moslims uit Granada verdreven en werd Costa Brava en geheel Spanje overgenomen door de Christenen. Sindsdien is Spanje over het algemeen Katholiek.  Over de Auteur

Jolien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Costa Brava
Costa Brava

€ 6,00
Toon product

Marco Polo NL gids - Marco Polo NL Reisgids Costa Brava
Marco Polo NL gids - Marco Polo NL Reisgids Costa Brava

€ 14,95
Toon product

Rother wandelgids Costa Brava
Rother wandelgids Costa Brava

€ 19,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo