Deze plekken in Turkije moet je gezien hebben! - Artikelpost

Deze plekken in Turkije moet je gezien hebben!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 127 | Aantal woorden: 944 | Datum: | 0 commentaar

 

Wist je dat sinterklaas niet uit Spanje komt, maar geboren is in Patara (Turkije)? Een ander leuk weetje van Turkije is dat de stad Istanbul de enige stad ter wereld is die in twee continenten ligt, namelijk Europa en Azië. Ben je van plan om deze zomer naar Turkije op vakantie te gaan? In dit artikel krijg je informatie over de populairste bestemmingen en tips wat allemaal te ondernemen is in dit prachtige land.

 

Populairste bestemmingen

Bestemming 1: Istanbul

Istanbul is een stad in het Europese en Aziatische deel van Turkije. Er wonen maar liefst 15 miljoen inwoners in Istanboel en is hiermee de grootste stad van Turkije. Tijdens het bezoeken van deze mooie stad, zal je vooral veel kerken en kleine markten tegen komen. Maak vooral gebruik van een ritje met de metro. Dit is namelijk erg leuk om eens mee te maken. De metro in Istanbul is de op één na oudste metrolijn ter wereld. Wil je een keer buiten het hoogseizoen op vakantie gaan? Dan is dit een leuke stedentrip voor een (korte) vakantie.

 

Bestemming 2: Cappadocië

Cappadocië is een landstreek ten zuiden van de steppe in de Turkse regio's Centraal-Anatolië. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt deels beschermd door het Nationaal park Göreme. Het gebied heeft een oppervlakte van 2000 km². Dit gebied staat bekend om de luchtballonnen die met tientallen tegelijk over de oppervlakte heen vliegen. Enorm mooi en zeker een aanrader.

 

Bestemming 3: Pamukkale

Pamukkale betekent "kasteel van katoen" in het Turks en is een natuuroppervlakte in Turkije. Pamukkale is een stad die ten noorden van Denizli ligt. Het sterk kalkhoudende water loopt via een groot aantal lagen van een helling. Bij toegang tot dit natuurgebied moet je je schoenen uit doen. Mocht je hier heen gaan weet je dus dat je natte voeten krijgt, maar dit is zeker de moeite waard.

 

Bestemming 4: Antalya

Antalya is een stad in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee. De stad telt 1.492.674 inwoners. Antalya staat bekend als de grootste internationale badplaats van Turkije en is gelegen aan de Turkse Riviera. De baai van Antalya waar het aan ligt is vernoemd naar deze stad. Je kan hier kijken naar watervallen, de zee en een prachtig uitzicht over de horizon.

 

Tips voor een ideale vakantie

Leer een uitdrukkingen van de lokale taal

Turkije is een prachtig land met een vriendelijke bevolking. Je zult snel merken dat het Turkse volk heel meelevend is. Men helpt je graag als dat nodig is. In sommige delen van het land beheerst de lokale bevolking de Engelse taal helaas niet goed. Vooral de oudere generatie spreekt de moedertaal een stuk beter dan het Engels. Het leren van de lokale taal is dus niet alleen leuk voor je plezier, maar kan ook erg handig zijn.

 

Een visum aanvragen

Via het internet kan je tegenwoordig online een visum aanvragen. Hierdoor hoef je niet bij aankomst in de lange (visum)rij te gaan staan en kan je gemakkelijker doorlopen. Een e-visum is 90 dagen geldig vanaf de dag dat je aankomt in Turkije en kost ongeveer €17,50. Vergeet niet dat het van belang is dat je paspoort nog zes maanden vanaf de dag van aankomst geldig moet zijn.

 

 

 Over de Auteur

Deze auteur heeft een artikel geschreven over bestemmingen in Turkije en hierbij verschillende tips gedeelt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo