FB pix Door het mooie landschap cruisen in eigen land - Artikelpost

Door het mooie landschap cruisen in eigen land

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1598 | Aantal woorden: 523 | Datum: | 0 commentaar

De dagelijkse rit naar het werk kan soms gaan vervelen. Files, problemen op de weg, omleidingen en vertragingen… ze zouden u haast doen vergeten hoe leuk rijden wel kan zijn. Bij zalige plezierritjes denken we meestal eerst aan de Côte d’Azur of de Provence, waar de wagen zachtjes door het glooiende landschap glijdt. Ook ons eigen landje heeft echter rijroutes door prachtige landschappen te bieden. We zetten er enkele voor u op een rijtje.
In het hartje van de Ardennen ligt, zo zegt men, het mooiste circuit ter wereld: Spa-Francorchamps. De steile afdalingen en bochten volgen de natuurlijke glooiingen van het landschap te midden van de prachtige natuur. Racehelden als Michael Schumacher, Mikka Häkkinen en David Coulthard bedwongen het circuit en wonnen er de Formule 1 Grand Prix. Spa-Francorchamps is echter niet geopend voor het grote publiek. Om zelf het tracé en de natuurweelde te verkennen, kunt u er wel een geweldige proefrit reserveren met een begeleidingswagen.


Ten zuiden van Sint-Truiden ligt het mooie Haspengouw. In deze streek rijdt u langs een opeenvolging van boomgaarden, mooie holle wegen, betoverende kastelen en kerkdorpjes door een golvend landschap. Vanop de vele heuvels hebt u een prachtig panorama over de omgeving. Onderweg kunt u enkele mooie tussenstops doen, een lekker streekgerecht proberen en misschien zelfs een gezonde wandeling maken.


De route van Oostende naar het Franse Boulogne-Sur-Mer via Duinkerke en Calais is nog een geweldige aanrader voor een prachtige rit. Ze loopt via de Noordzee en de Opaalkust en langs idyllische plekjes als Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, waar u heerlijk kunt picknicken en op een zonnige dag zelfs de contouren van Groot-Brittannië ontwaren. Even verwijderd van de autostrade liggen lieflijke Franse vissersdorpjes, een nationaal park en belangrijke oorlogsmonumenten die zeker het ontdekken waard zijn.


Zo ziet u maar dat liefhebbers van landschaproutes ook in eigen land hun gading kunnen vinden. Van de Noordzeekust tot de Ardeense bossen vindt u prachtige wegen die zeker een ritje waard zijn. Veel hangt natuurlijk ook af van de staat van uw wagen en uw rijstijl. Met een slecht onderhouden voertuig is het meestal niet fijn rijden, en om echt van het landschap te genieten is het belangrijk dat u uw snelheid hieraan aanpast Laat u echter niet te veel afleiden door de omgeving en houd uw aandacht op de weg gericht, zodat u niet voor verassingen komt te staan.


Ga ook nooit op tour zonder u goed voor te bereiden. Zorg dat u goed verzekerd bent zodat u bij problemen ook snel wordt geholpen (bv. herstelling van de voertuigbeglazing, hulp bij kleine aanrijdingen). Stippel vooraf goed uw route uit en stel deze in uw GPS in. Houd voldoende tussenstops, rijd voorzichtig en uitgerust en geniet volop van het mooie landschap.

Over de Auteur

Carglass® is de specialist op het gebied van HPX2®-ruitreparatie en autoruitvervanging. Elk jaar helpen we honderdduizenden automobilisten, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo