FB pix Doorkruis Luxemburg op de fiets - Artikelpost

Doorkruis Luxemburg op de fiets

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 573 | Aantal woorden: 665 | Datum: | 0 commentaar

Heuvelruggen, uitgestrekte wouden, betoverend industrieel braakland – met zo veel afwisseling in het landschap komt zelfs de meest ambitieuze mountainbiker volledig aan zijn trekken. De fietsroutes zijn al even veelzijdig als de verschillende streken van Luxemburg en nodigen elke tweewielerfanaat uit voor een tochtje door Luxemburg. Alleen al de omvang van het aanbod is overweldigend. Het officiële fietswegennet van het groothertogdom is bijna 600 km lang en alle wegen zijn keurig onderhouden en zorgvuldig bewegwijzerd.

In de Ardennen lonken 17 officiële mountainbiketochten met afstanden tussen 10 en 40 km en de meest uiteenlopende topografie en moeilijkheidsgraad. Sommige trajecten zijn eerder voor ervaren en getrainde mountainbikers geschikt, terwijl andere plezier bieden voor het hele gezin, zelfs voor de kleinste fietsertjes.

Iets minder groen, maar wel tamelijk uniek zijn de wegen in het Land van de Rode Aarde, waar vroeger ijzererts voor de staalproductie werd ontgonnen. De door planten overwoekerde groeven en dalen ontstaan door ingestorte mijngangen en ondergrondse ruimtes doorsnijden het landschap dat meer dan een eeuw lang in het teken van de mijnindustrie stond. De stilgelegde open groeve “Lalléngerbierg” werd door een vzw omgevormd tot een echt bikepark. En in de wouden in het natuurgebied “Ellergronn” en aan de “Gaalgebierg” zijn de routes zo talrijk dat tweewielerfanaten keuze te over hebben. 

Het unieke decor van het dichtbeboste, heuvelachtige Müllerthal met zijn bizarre rotsformaties is als het ware als mountainbikeparadijs voorbestemd. De moeilijkheidsgraad van de tochten is variabel, maar elke sportieveling komt hier zeker aan zijn trekken. 

De meest recente routes zijn rond de wijnbergen aan de Moezel te vinden. De vijf meest afwisselende trajecten met een totale afstand van 100 km starten in de dorpen Dalheim, Greiveldingen, Grevenmacher, Manternach en Wormeldingen en voeren door een sprookjesachtig landschap met talloze wijnstokken en steeds weer adembenemend mooie panoramische uitzichten op de majestueus kronkelende grensrivier met zijn plezierbootjes en waterskiërs bij mooi weer.

 Het maakt niet uit in welke landstreek de mountainbikers onderweg zijn, overal vinden ze bij het vertrekpunt borden met uitgebreide informatie over de respectieve route. Op het traject zelf staan opnieuw borden met wetenswaardigheden over de dorpen die de fietsers op dat ogenblik doorkruisen en alle bezienswaardigheden en nogmaals de moeilijkheidsgraad. Uiteraard werd er ook aan de innerlijke mens gedacht. In de meeste van deze idyllische plaatsen zijn er leuke eetgelegenheden die de tweewielerfanaten met hun lokale specialiteiten uitnodigen voor een kleine rustpauze. En wie na een rijkelijke maaltijd niet meer verder kan trappen of gewoon te moe is, vindt in elk dorp een halte van het openbaar vervoer. Met de bus komt iedereen zonder verdere lichamelijke inspanning weer bij zijn vertrekpunt.

Meer informatie over de afzonderlijke mountainbiketrajecten, inclusief een geïntegreerde interactieve luchtfoto van het Luxemburgse kadaster vindt u op www.visitluxembourg.com/nl/te-doen/natuur-tochten/mountainbike. Gelegenheidsfietsers die geen eigen mountainbike hebben, kunnen zonder meer op talrijke plaatsen in het land een fiets huren: www.visitluxembourg.com/nl/te-doen/sport-vrije-tijd/fietsverhuur.Over de Auteur

Social Media Manager van de Luxembourg National Tourist Board

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Nederland - kleine historische stadjes
Nederland - kleine historische stadjes

€ 16,00
Toon product

Nederland - Vakantie in eigen land
Nederland - Vakantie in eigen land

€ 16,00
Toon product

Abbey Camp Campingbed - Luxemburg-192 - 192 x 69 x 15 cm - Zwart
Abbey Camp Campingbed - Luxemburg-192 - 192 x 69 x 15 cm - Zwart

€ 72,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo