Droomzomers in de stad Kampen - Artikelpost

Droomzomers in de stad Kampen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 201 | Aantal woorden: 444 | Datum: | 0 commentaar

Youp van ‘t Hek schreef in het jaar 2008 het boekje droomzomers. Verhalen over droomzomers aan het strand in Egmond. Het strand, de nostalgie en de liefde voor vakantie. Voor een droomzomer hoef je dus niet per se naar het buitenland. Ons eigen land heeft namelijk genoeg te bieden! Neem nou dat kleine stadje van 50.000 dat ooit, in de 12e eeuw, op weg was om de belangrijkste stad van Nederland te worden. In dit stadje, worden vandaag de dag nog steeds droomzomers beleefd.

Een stad met een rijke geschiedenis

Kampen, één van de 18 hanzesteden, was in de 12e eeuw de spil tussen de Oostzee en London aan de ene kant en Duitsland en Polen aan de andere kant. Kampen was het Rotterdam van de Middeleeuwen. De kampenaren beschikten namelijk over een grote vloot koggeschepen. Door het verzanden van de IJssel in 1430 slonk de macht van Kampen. De Hollandse oorlog in 1672 verloor Kampen de enorme handelsmacht. Tot vandaag de dag is de rijke geschiedenis van Kampen terug te zien in de vele gebouwen en verhalen.

De langste winkelstraat van Nederland

De Oudestraat in Kampen is de langste winkelstraat van Kampen. Een winkelstraat die veel te bieden had en heeft. Veel landelijke winkelketens hebben zich gevestigd aan deze straat. Alhoewel, de H&M er bijvoorbeeld niet gevestigd is. In de lente en de zomer bloeien deze gebouwen en verhalen op laten je even wegdromen naar de glorie van weleer.

Party- en zalencentrum aan de IJssel

Op zo’n 500 meter van de bovenkerk, naast een klein haventje, vind je een mooie feestlocatie aan het water. Een ideale plek om jong stelletje te trouwen. Benieuwd naar deze trouwlocatie aan het water? Klik dan op de link in de vorige zin.

De plantage is gezellig samenkomen

Voor alleen al de plantage moet je naar Kampen gaan. Met 10 planten en 8 horecagelegenheden. Elke horecagelegenheid heeft zijn eigen doelgroep of specialiteit. Zo vind je er een pub, restaurants, grand cafés, een café en een cafetaria. Voor ieder wat wils.

Naar Kampen voor verhalen

Tijdens een warme kamper uidagen, ja je leest het goed, wordt een koe de nieuwe toren opgehesen. Waarom? Vraag dat maar aan een Kampenaar. Een fijn droomzomer gewenst.Over de Auteur

Marien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo