FB pix Duurzaam toerisme: een respectvolle reis in Europa - Artikelpost

Duurzaam toerisme: een respectvolle reis in Europa

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2141 | Aantal woorden: 583 | Datum: | 0 commentaar

Zonder twijfel is toerisme één van de beste manieren om onze wereld te leren kennen. Reizen naar andere steden, regio's en landen laat ons niet alleen onbekende plekjes ontdekken, maar ook in contact te komen met verschillende culturen en volkeren. Het laat ons dus eigenlijk onze rijke wereld goed leren kennen.

Toerisme is inderdaad heel populair geworden de laatste jaren en nu reizen we ongetwijfeld veel meer dan in het verleden. Op vakantie gaan is nu een typische activiteit en daarom vergeten we heel vaak dat het niet altijd zo gewoon is geweest. Reizen betekent cultuur en dan moeten we zoveel mogelijk plaatsen bezoeken. We moeten het echter op een verstandige manier doen en respect voor het milieu moet altijd dé prioriteit zijn.

De groei van het toerisme heeft veel veranderingen voor onze wereld meegebracht: veranderingen in ons leven, maar ook voor ons milieu. Jammer genoeg staat toerisme niet alleen synoniem voor cultuur en ontdekking, maar ook voor intolerantie en vernietiging. Intolerantie ten opzichten van bevolkingen van bepaalde landen die slachtoffers zijn geworden van massatoerisme; de vernietiging van het milieu en de natuur van deze landen. Het aantal  dat tegenwoordig massaal naar deze landen gaan is enorm. En ja, natuurlijk zijn de grote hotelketens van deze gigantische bron van inkomsten die hier uit voortvloeien, beginnen te profiteren.

De oplossing voor deze betreurenswaardige toestand moet natuurlijk niet uit een vermindering van het aantal toeristen komen. Het moet uit een groter respect voor onze wereld komen, samen met een vermenigvuldiging van alternatieve vormen van toerisme die niet zo oneerbiedig met het milieu omgaan. Maar hoe kunnen we dat dan doen? Een van de meest efficiënte maatregelen is bijvoorbeeld grote hotelketens vermijden: ecologische huisvesting kan een fantastische alternatief zijn, bijvoorbeeld. Denk anders aan kleine hotels die niet zo’n grote impact hebben of huur zelf een huis of een appartement en wees eerbiedig met het milieu.

Twee van de Europese landen die elke jaar een enorm aantal toeristen ontvangen zijn Italië en Duitsland. Toeristen reizen jaarlijks naar deze prachtige en charmante landen en soms zijn ze spijtig genoeg niet allemaal even respectvol met hun milieus. Als je graag Duitsland of Italië zou willen bezoeken, denk dan aan hoe praktisch en interessant een appartement huren zou voor jou kunnen zijn.

Begin nu jouw zoektocht met “appartement Berlijn vakantie” of “Rome appartement” en geniet van een nieuwe toeristische ervaring! En maak je trouwens geen zorgen: een appartement of een huisje vinden is echt wel makkelijk.

 Over de Auteur

Belgische schrijver

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo