Een camping in eigen land - Artikelpost

Een camping in eigen land

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 951 | Aantal woorden: 636 | Datum: | 0 commentaar

Kamperen op een camping in het buitenland is leuk, maar vaak ook prijzig. Met je eigen camper, caravan, vouwwagen of tent kamperen kan ook prima in Nederland. Niet alleen is het voordeliger om in Nederland te kamperen, het is ook leuk. 

De voordelen
Kamperen in Nederland heeft naast het prijskaartje ook andere voordelen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om er kortere tijd even tussenuit te gaan. Een weekendje weg in Nederland geeft al snel het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn. Misschien wil je wel in de buurt blijven van familieleden die er slecht aan toe zijn. Een van de grootste voordelen is toch wel dat je niet weken van tevoren hoeft te plannen. Mooi weer? Pak je spullen en vertrek naar een leuke camping. Het is een leuke manier om Nederland te leren kennen. 

Waar te kamperen?
Nederlandse campings hebben genoeg te bieden. Drenthe is een goed voorbeeld van een mooie provincie om te gaan kamperen. Drenthe staat bekend om haar afwisselende en levendige natuur. Zuidwest Drenthe is één van de meest diverse gebieden die Nederland rijk is. De veenkoloniën, eeuwenoude cultuurlandschappen en de nationale parken Dwingelderveld en het Drents Friese Wold zijn al langere tijd populair. Ook Limburg staat bekend om haar prachtige natuur. En het is natuurlijk maar een kort stukje rijden naar België of Duitsland. Glooiende dalen, groene heuvels, koele beekjes en weidse vergezichten zijn slechts een onderdeel van wat Limburg te bieden heeft. 

Populaire vormen van kamperen
De laatste paar jaar zijn er twee vormen van kamperen populair geworden: kamperen bij de boer en ‘glamping’. Glamping is een samenvoeging van het engelse ‘glamorous’ en camping. Bij glamping heb je het comfort van een hotel gecombineerd met de natuurlijke omgeving en vrijheid van een camping. 

Glamping

Foto: Glamping in het bos

Kamperen bij de boer is een leuke manier van kamperen die populair is bij gezinnen met kinderen. Steeds meer Nederlanders zoeken rust en ruimte voor hun vakantie. Op een boerderij is de sfeer vaak veel gemoedelijker dan op grote commerciële campings. Ontdek de authentieke sfeer van het boerenbedrijf en wie weet kun je 's ochtends bij de boer verse melk van de koe drinken of een vers gelegd eitje koken.

Vorm van kamperen
Camper, caravan, vouwwagen of toch in een tent? Elke vorm van kamperen heeft zijn voor- en zijn nadelen. Zo is een camper vooral bedoeld voor mensen die graag doorreizen van camping tot camping. Een bijkomend voordeel is dat je met een camper net zo snel mag rijden als een personenauto. Wat natuurlijk ook weer een negatief effect heeft op de benzinekosten. 
Een caravan is vooral interessant als je langere tijd weggaat. Deze vorm van kamperen is dan ook vooral populair bij vakantiegangers die naar het buitenland reizen. 

De vouwwagen heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. De tent in de vouwwagen biedt net wat meer comfort dan een reguliere tent. Zo kan lekker rechtop staan binnen de tent. De tent is de oudste vorm van kamperen. Juist omdat deze vorm zo primitief is, spreekt hij veel mensen aan. Je voelt je een stuk dichter bij de natuur. Een nadeel is natuurlijk wel dat het niet echt comfortabel is en het ’s avonds snel koud kan worden in de tent. 

Over de Auteur

Yvone is werkzaam op een leuke familie camping in Drenthe. Zij schrijft graag over alles wat met reizen en kamperen te maken heeft. 

Wittelterbrug - camping Drenthe

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Intex Ultra Plush Luchtbed - 2-persoons 152x203x46cm
Intex Ultra Plush Luchtbed - 2-persoons 152x203x46cm

€ 68,30
Toon product

LEGO Friends Waterval in het bos Camping Avontuur set - 41677
LEGO Friends Waterval in het bos Camping Avontuur set - 41677

€ 9,99
Toon product

QUEEN PILLOW REST RAISED AIRBED W/FIBER-TECH BIP
QUEEN PILLOW REST RAISED AIRBED W/FIBER-TECH BIP

€ 49,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo