Een last minute citytrip - Artikelpost

Een last minute citytrip

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 91 | Aantal woorden: 550 | Datum: | 0 commentaar

De markt van stedentrips is zeer flexibel. Vandaag beslissen om morgen op buitenlands avontuur te vertrekken, het is perfect mogelijk. De term last minute wordt dan vaak aangehaald. Deze term is eigenlijk meer bedoeld voor de ietwat grotere zomerreizen. Eind augustus beslissen om begin september te vertrekken op zomerreis is een zogenaamde ‘late beslissing’. Vele vliegtuigen zijn volgeboekt en ook de hotels zijn druk bezet. Er is dus minder keuzevrijheid, maar vaak kan men wel een kamer boeken aan sterk verminderde prijs. Hotelketens doen er dan alles aan om de laatste kamers nog vlug te verhuren. Een leegstaande kamer brengt niets op en dus proberen ze op het laatste nippertje nog klanten te lokken met interessante tarieven. Een lagere prijs, maar ook minder keuzevrijheid. Een groot deel van de hotels zijn in het hoogseizoen namelijk bezet en dan moet men genoegen nemen met slechts een beperkte keuze.

Bovenstaande is eigenlijk het principe van de last minute. In het kader van een citytrip is dit eigenlijk niet aan de orde. Men kan ook perfect op het laatste moment beslissen om te vertrekken, maar hier is er sprake van een ruimere keuzevrijheid. We verklaren ons nader.

Een last minute citytrip

Deze avond beslissen om binnen enkele dagen te vertrekken? Redelijk laat, maar perfect mogelijk. Mits een wat flexibele opstelling is het wel degelijk mogelijk. Twee zaken moet men nog rap regelen: een hotel en vliegtickets (indien nodig uiteraard). De accommodatie vinden is kinderspel, daar de meeste te bezoeken steden best toeristisch zijn is er als het ware een overaanbod. Enkel en alleen indien het verblijf samenvalt met een massa-evenement kan het zijn dat de betaalbare kamers zo goed als allemaal volzet zijn. Denken we bijvoorbeeld maar aan de organisatie van een wereldkampioenschap voetbal. Die supporters moeten allen ergens slapen natuurlijk. Over het algemeen vormt dit dus geen enkel probleem. Een specifieke korting krijgen omdat het een last minute boeking betreft is niet aan de orde. Wel kan men proberen om een aanbieding te zoeken. Een zeker kamer kan men dan boeken tegen een voordeeltarief.

Last minute een vliegticket zoeken

Het regelen van last minute vliegtickets kan wel voor problemen zorgen. Voornamelijk de goedkopere tickets zijn reeds de deur uit en dan moet men de toevlucht nemen tot de iets duurdere maatschappijen. Daar het de laatste tickets zijn, zal de prijs vaak ook systematisch worden opgedreven. In het beste geval kan men ruim op voorhand tickets bestellen, maar we spreken hier omtrent een last minute en dan is dat iets moeilijker. Zichzelf iets dynamisch opstellen kan altijd helpen bij het drukken van de prijs. Zijn de tickets richting Kroatië extreem duur, dan is het misschien mogelijk om eens te kijken om een bestemming in een ander land te bezoeken. Het kan zijn dat Spanje net dat moment een stuk voordeliger is en misschien zijn er voor een Spaanse bestemming wel nog spotgoedkope tickets beschikbaar. Meerdere mogelijkheden bekijken is dus onze tip.Over de Auteur

Schrijft over reisgerelateerde zaken! De beste plekjes zijn vaak de bestemmingen vlakbij.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo