FB pix Een reis langs de mooiste stranden van de Costa Brava - Artikelpost

Een reis langs de mooiste stranden van de Costa Brava

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3340 | Aantal woorden: 641 | Datum: | 0 commentaar

Voor de mooiste stranden van Europa ga je naar De Costa Brava

De in het noordoosten van Spanje gelegen kuststreek wordt de Costa Brava genoemd. Dit is een van de meest toeristische bestemmingen van Spanje en zelfs van Europa. De Costa Brava strekt zich uit van Blanes (60 km in het noorden van Barcelona) tot aan de Franse grens. De combinatie van prachtige stranden en het heerlijke klimaat in de zomer zorgt ervoor dat de Costa Brava een zeer aantrekkelijke bestemming is voor toeristen vanuit heel Europa. In dit artikel vindt u een overzicht van minder bekende maar toch zeer mooie stranden aan de Spaanse Costa Brava.

Playa de Pals

Het strand van Pals of Playa de Pals is zeer populair bij toeristen die graag strandspelen spellen, zoals beach volleybal. Dit strand biedt ook veel mogelijkheden voor watersport. De lengte van het strand in ongeveer drie kilometer. Naast een mooi zand strand wordt Pals gekenmerkt door rotsachtige inhammen. Dit strand is ideaal voor families. Een gedeelte van het strand is speciaal voor nudisten.

Het strand van Castell
Dit strand bevindt zich vlakbij de plaats Palamós. Dit is een van de weinige stranden die ontkomen is aan de bouw van moderne gebouwen en hotels voor toeristen. Playa de Castell is een zandstrand en heeft aan weerszijden mooie baaien. Dit strand is populair bij de lokale bevolking en inwoners van Barcelona.

Cap de Creus
Cap de Creus is het strand van Cadaques. Dit strand ligt in een natuurreservaat. Het bestaat uit verschillende baaien met rotsformaties. Het strand is vooral populair onder Catalaanse families en ook vindt u er geregeld beroemdheden. Voor een overzicht van betaalbare appartementen aan de Costa Brava kunt u terecht op de web-site van appartementen Lloret de Mar. Ook vindt u op deze Web site een handige kaart van de Costa Brava waarmee u op een visuele manier de locatie van uw appartement kunt bepalen.

Playa de Llafranc
Het strand van Llafranc, ook wel bekend als Playa de Llafranc, trekt een kosmopolitische menigte. Playa de Llafranc is een strand met goudgeel zand en groene wateren. Voor het strand in de zee vindt u een mengelmoes van moderne jachten en vissersboten. Het strand wordt veel gebruikt door Spaanse families.

Playa de Tamariu
Van het strand van Tamariu wordt gezegd dat het een echt familie strand is. Het is een hoefijzervormig strand van zo'n 750 meter lang. Langs het strand is een mooie promenade met winkels en restaurants. Veel Catalanen hebben in de buurt van dit strand een tweede huis. Op het strand kunt u ook een motorboot of kayak huren.

Playa de Canadell
Playa de Canadell is een lang strand dat populair is onder Spaanse families. Het bestaat uit 6 baaien gescheiden door rotsen. Deze baaien zijn foor promenades verbonden. Calella de Palafrugell is een mooie Spaanse badplaats met vissersboten en veel restaurants. Op het strand vindt u vooral tieners.

Tussen de Costa Brava en Barcelona is het openbaar vervoer zeer goed georganiseerd. Het is daarom ook aan te raden om de Costa Brava te bezoeken voor enkele dagen als u in Barcelona verblijft. 

 

Over de Auteur

Marga wil alles te weten komen over het noorden van Spanje. Voor appartementen in Barcelona kunt op deze web-site terecht.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Muurdecoratie Strand met rotsen bij Costa Brava - 180x120 cm - Tuinposter - Tuindoek - Buitenposter
Muurdecoratie Strand met rotsen bij Costa Brava - 180x120 cm - Tuinposter - Tuindoek - Buitenposter

€ 68,95
Toon product

MuchoWow® Glasschilderij 90x60 cm - Schilderij acrylglas - Strand met rotsen bij Costa Brava - Foto op glas - Schilderijen
MuchoWow® Glasschilderij 90x60 cm - Schilderij acrylglas - Strand met rotsen bij Costa Brava - Foto op glas - Schilderijen

€ 104,95
Toon product

Platja d'Aro strand nachtfotografie, een bekende toeristische bestemming (Costa Brava, Catalonië, Spanje) - Moderne kunst canvas - Horizontaal - 84416947
Platja d'Aro strand nachtfotografie, een bekende toeristische bestemming (Costa Brava, Catalonië, Spanje) - Moderne kunst canvas - Horizontaal - 84416947

€ 49,50
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo