Een rondreis door Botswana - Artikelpost

Een rondreis door Botswana

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 801 | Aantal woorden: 400 | Datum: | 0 commentaar

Het prachtige land van Botswana. Een zeer mooie plek om te bezoeken voor een rondreis botswana. Je kunt hier genieten van de exotische dieren en planten in de natuurparken. Voordat je dit land gaat bezoeken moeten je zaken wel op orde zijn. Het zou zonde zijn als je je vakantie moet afzeggen, omdat je het niet goed geregeld hebt. Met die reden wil ik je wat bijbrengen over een vakantie naar Botswana.

Oorspronkelijk is Botswana een armoedig land, totdat er diamantmijnen wereden gevonden. Dit is nu ongeveer veertig jaar een van de belangrijkste exportproducten van dit land. De diamanten leveren veel op. Helaas niet voor de meeste inwoners van Botswana. Meer dan de helft leeft namelijk in armoede. Botswana moet het, naast de diamantmijnen, hebben van het toerisme. Met name de natuurparken zijn een grote trekpleister. Een van de bekendste parken in dit land heet het Chobe National Park. In dit park zijn onder andere luipaarden, nijlpaarden, giraffen en meer dan 500 verschillende vogelsoorten te vinden. Een mooie plek voor een safari botswana dus. Let alleen wel op met de hitte in dit land. De temperaturen kunnen oplopen tot veertig graden. Kies daarom de goede maanden uit om dit land te bezoeken. Dit zijn de maanden mei, juni, juli, augustus en september. De temperatuur ligt in deze maanden rond de 25 graden. Een stukje lekkerder dan veertig graden, maar misschien is dat mijn mening.

Twee hele belangrijke kwesties zijn correcte reisdocumenten en goed geregelde geldzaken. Je paspoort moet minimaal 30 dagen geldig zijn na terugkomst uit Botswana. Een visum is niet nodig als je minder dan drie maanden in Botswana verblijft. Qua geldzaken moet je zorgen dat je met je bankpas kan pinnen in het buitenland. Zet dus je pas om naar een wereldpas. Met een reguliere bankpas kun je alleen in Europa pinnen.

Als laatste kwestie wil ik het over de vaccinaties hebben. Bezoek je huisarts voordat je naar Botswana gaat. Hij kan je persoonlijk advies en tips geven over het reizen door Botswana.Over de Auteur

Schrijver in spé.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo