FB pix Een vakantie met de auto - Artikelpost

Een vakantie met de auto

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1262 | Aantal woorden: 638 | Datum: | 0 commentaar

 

Zodra het straks weer vakantie is, gaat heel Nederland er weer op uit. De meesten zullen dan met de auto naar hun bestemming gaan; niet alleen Nederlanders, maar heel Europa. Dit zie je goed terug in de zwarte zaterdagen in juli en augustus. Met de auto gaan, heeft natuurlijk een hoop voordelen, maar ook een aantal nadelen; zo is het veeleisend voor de auto, en is hij niet altijd groot genoeg. Daarnaast is het voor niet iedereen (bv. leaserijders) mogelijk om dit te doen. Hier een aantal alternatieven om toch met de auto te gaan.

Een camper huren/kopen
Sommige mensen willen of kunnen hun eigen auto niet meenemen. Als je een fan bent van kamperen, en veel verschillende plekken bezoeken, is een camper natuurlijk de ideale oplossing. Je zit niet gebonden aan hotels of arrangement, en kunt naar eigen wils rondreizen. Vooral voor de mensen die veel willen zien is dit een goede oplossing. Ook met over ruimte hoef je je geen zorgen te maken. De mensen die twijfelen of ze wel een camper willen/kunnen kopen, kunnen natuurlijk ook een camper huren. Hoewel het relatief duurder is, zit je niet gelijk vast aan een grote investering. Bevalt het, dan kun je er nog altijd een kopen.

Auto terplekke huren

Mensen die vooral met de onderhoud en/of ruimte in de auto in de maag zitten, is een auto huren een goede oplossing. Je kunt dan bijvoorbeeld met het vliegtuig naar je bestemming reizen, om terplekke een gepaste auto te huren. Zo is het probleem van onderhoud en ruimte opgelost, en het is nog sneller ook nog. Het kan echter wel duurder uitvallen als je met meerdere personen reist (vliegen met een groep is duur).

Speciaal een auto aanschaffen

Een wat creatievere maar ook vergezochte oplossing is om speciaal voor de vakantie een auto te kopen. Je hebt dan twee keuzes: of een goedkope auto die je erna afdankt, of een waardevaste auto die je direct weer verkoopt zonder al te veel verlies. De eerste optie is vaak goedkoop, maar niet heel luxueus. De tweede optie kan een stuk luxueuzer zijn, maar draagt ook het risico op verlies bij het verkopen, en is natuurlijk duurder. Hier zou je bijvoorbeeld een lening voor kunnen nemen. Echter, wanneer je een beetje goed bent in het handelen in auto’s, heb je zelfs kans op winst. Als je heel zeker bent van je zaak zou je een autolening kunnen nemen, een auto kopen, op vakantie gaan en als je terug bent de auto met winst verkopen. Zoals gezegd: het is een beetje vergezocht, maar kan interessant zijn.

Over de Auteur

 

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo