Egypte voor beginners - Artikelpost

Egypte voor beginners

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 135 | Aantal woorden: 463 | Datum: | 0 commentaar

Een vakantie naar Egypte wordt waarschijnlijk een van de meest epische en bijzondere reizen die je ooit zult maken. We hebben het dan niet over 8 dagen All Inclusive Egypte, maar over een vakantie vol historie, cultuur en nieuwe indrukken die je in dit prachtige land zult opdoen.

Als je twijfelt is hier advies: Do it! Je zult absoluut geen spijt krijgen van je keuze. Toch kan het best een indrukwekkend land zijn en daarom voorzien we je in dit artikel van een aantal handige tips & tricks ter voorbereiding van jouw volgende reis naar dit heerlijke land.

Klimaat
Het klimaat van Egypte valt onder het woestijnklimaat, dus het is het hele jaar door warm en droog. De koelste maanden zijn van december tot maart, en dit is ook de beste tijd voor een vakantie. Als je een beetje extra warmte niet erg vind, kun je ook in de lente of herfstmaanden naar Egypte op reis. 

Egypte is in geen geval te vergelijken met het Midden-Oosten. De warmte hier is vervelender en minder dragelijk. Toch raden we je niet aan om in de zomermaanden naar Egypte te reizen. Kans bestaat dat het niet heel prettig is.

Veiligheid
In de afgelopen jaren is Egypte niet altijd even positief in het nieuws gekomen wat betreft veiligheid. Toch is het reisadvies Egypte al jaren hetzelfde: Let op, veiligheidsrisico's. Het Ministerie van Buitenlandsze zaken adviseert dan ook om waakzaam te zijn maar geeft ook aan dat je prima op reis kunt naar Egypte.

Ons advies: Vermijd demonstraties en drukke bijeenkomsten en bemoei je niet met politie-optreden of politiek. Een gemiddelde reiziger zal hier dan ook weinig last van hebben. De Egyptenaren begrijpen maar al te goed dat reizigers vaak geen enkele bemoeienis willen hebben met hun interne aangelegenheden en laten bezoekers dan ook meestal met rust.

Budget
Egypte is geen dure vakantiebestemming en als je zon, zee, cultuur en historie zoekt zonder hiervoor heel veel te moeten uitgeven, dan heb je de juiste bestemming te pakken. Een hotel boek je al vanaf een euro of €25, een resort zal het dubbele daarvan doen. Als je uit eten gaat en kiest voor lokaal, dan ben je meestal niet meer dan een paar euro kwijt voor een uitgebreid diner terwijl ook westerse restaurants vaak stukken goedkoper zijn dan je thuis gewend bent.

Over de Auteur

Nico is een enthousiaste reiziger vol verhalen en ervaringen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[356 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo