FB pix Eilandhoppen Cycladen - Artikelpost

Eilandhoppen Cycladen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1185 | Aantal woorden: 458 | Datum: | 0 commentaar

De Cycladen is veruit de bekendste eilandengroep uit Griekenland om te gaan eilandhoppen. De Cycladen onderscheiden zich door de witgekalkte huisjes, de smalle straatjes (vaak ook wit), blauwe luiken, witte kerkjes met blauwe koepels en een azuurblauwe zee. Jaarlijks begeven zich vele toeristen naar de Cycladen, een aantal met backpack maar ook steeds meer gaan georganiseerd daar ze zeker willen zijn vak een kwalitatief goede accommodatie. Eilandhoppen Cycladen kan het beste in de periode april tot en met oktober, waarin de eerste en de laatste maand veruit het rustigste zijn. Vooraf boeken is aan te raden voor wie geen gedoe wil tijdens vakantie en zeker in augustus wanneer eilanden volstromen met nationaal toerisme.

Populaire eilanden om te gaan bezoeken tijden het eilandhoppen Cycladen zijn: Mykonos, Paros, Naxos & Santorini. De eerste en de laatste kunnen ’s zomers erg druk worden, maar blijven de moeite waard.

In Mykonos komt men voor de jetset, de smalle doolhofstraatjes en de oneindig vele winkeltjes in Mykonos stad. Bezoek Paros voor de échte Griekenlandervaring, met rustige baaien, vriendelijke lokale bevolking en heerlijk eten. Naxos staat bekend om haar goede stranden die eindeloos langs de kust uitstrekken, ideaal om als tussenstation even uit te rusten. En last but not least, Santorini, een eiland waar elke fotograaf zich in het paradijs waant. Op elk hoekje is het beeld weer schitterend en kan de camera weer gepakt worden.

Bent u van plan te gaan eilandhoppen over Cycladen? Denk dan ook eens aan de minder bezochte eilanden als Amorgos, Sifnos, Folegandros, Milos & Koufounisi. Hier vindt u nog de echte gastvrijheid waar de Grieken zo bekend om staan. Amorgos heeft bijvoorbeeld een prachtig klooster dat tegen de rots is aangebouwd, Sifnos is een goed wandeleiland en Koufounisi is zo klein dat u er geen auto kunt huren, enkel fietsen.. Het nadeel van deze eilanden is dat de ferryverbindingen wat minder frequent zijn. Vooraf plannen is daarom aan te raden.

Over de Auteur

Eilandhoppen op Maat is een jonge organisatie die zich specialiseert in het op maat aanbieden van eilandhopreizen. Het mooie van eilandhoppen is dat u van de ene kleine wereld in de andere vaart en van de ene verbazing in de andere valt. In het zonnetje op het dek van de ferry neemt u voldaan afscheid van het ene eiland en bent u alweer nieuwsgierig naar wat u te wachten staat op het volgende eiland. Wij hebben persoonlijk alle eilanden bezocht, kennen de accommodaties die we aanbieden en kunnen u dus goed adviseren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo