FB pix Eilandhoppen Dodekanesos - Artikelpost

Eilandhoppen Dodekanesos

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1113 | Aantal woorden: 466 | Datum: | 0 commentaar

 

De Dodekanesos is niet bepaald de eerste eilandgroep waar u aan denkt bij het eilandhoppen Griekenland. Toch is deze groep goed geschikt om te gaan eilandhoppen. Er zijn er ongeveer 10 (van de 26) geschikt om te eilandhoppen.

Opvallend is dat u tijdens het eilandhoppen Dodekanesos veel Italiaanse invloeden tegenkomt. Op zich vreemd, daar ze vlakbij de Turkse kust liggen. Ondanks de Italiaanse architectuur zijn de eilanden door en door Grieks.

Een eilandhopreis brengt u langs het toeristische Rhodos met één van de best bewaarde Middeleeuwse binnensteden van Europa. Deze staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de binnenstad is het gezellig lopen langs de verschillende toeristenwinkels en taverna’s met live muziek.

Symi zou een volgende bestemming kunnen zijn. Het binnenvaren van de haven van Symi is waarschijnlijk één van de mooiste plaatjes die u zich voor kan stellen. De gekleurde herenhuizen vormen een prachtig contrast met het heldere water. Niet voor niets is Symi een drukke bestemming voor dagtoeristen uit Rhodos. Als de dagtoeristen weg zijn keert de rust terug en leert u het echte Symi kennen. Een eiland om verliefd op te worden.Een logische bestemming na Symi is Kos. Het is even wennen na de rust van Symi om in de drukte van Kos terecht te komen. Kos heeft echter ook nog rustige plaatsen en tijdens een eigen eilandtour kunt u deze ontdekken. Eindig uw tocht in een taverna op het strand van Mastischari.

Na Kos zijn er vele mogelijkheden om verder te eilandhoppen over de Dodekanesos. Te denken valt aan Nisyros, Kalymnos, Leros, Lipsi of Patmos. Patmos is het meest populaire eiland van de laatstgenoemden. Dat heeft alles te maken met het Johannesklooster boven op de berg en de grot waar de Apostel Johannes het laatste boek van het nieuwe testament zou hebben geschreven. De havenplaats is een gezellig samenkomen van locals en toeristen met voldoende toeristische faciliteiten als restaurants. 

Over de Auteur

Eilandhoppen op Maat is een organisatie die zich specialiseert in het op maat aanbieden van eilandhopreizen. Het mooie van eilandhoppen is dat u van de ene kleine wereld in de andere vaart en van de ene verbazing in de andere valt. In het zonnetje op het dek van de ferry neemt u voldaan afscheid van het ene eiland en bent u alweer nieuwsgierig naar wat u te wachten staat op het volgende eiland. Wij hebben persoonlijk alle eilanden bezocht, kennen de accommodaties die we aanbieden en kunnen u dus goed adviseren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo