Eilandhoppen door de Cycladen - Artikelpost

Eilandhoppen door de Cycladen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 880 | Aantal woorden: 450 | Datum: | 0 commentaar

 

Eilandhoppen Cycladen wint de laatste jaren aan populariteit. Ondanks de crisis, waar men als toerist overigens niets van merkt, blijven de Cycladen in trek. Gek is het niet, de Cycladen werken als een enorme magneet en verslaving. Met hun schoonheid trekken ze je aan en heb je er één gezien, dan wil je meer…

Eilandhoppen Cycladen start traditioneel gezien in Athene.  Het is gemakkelijk om hier te komen en daarnaast ook nog zeer de moeite waard. Er liggen hier zoveel archeologische schatten (zowel opgegraven als onder de grond) dat u gemakkelijk een dag rondstruint. Hoogtepunt voor velen is het Acropolis. Het is ook leuk om de metro te nemen, verschillende stations zijn namelijk als klein musea ingericht waar voorwerpen tentoon worden gesteld die tijdens het graven gevonden zijn.

Na de drukte van Athene is het echt tijd om te gaan eilandhoppen Cycladen. De Cycladen bestaan uit ongeveer 220 eilanden (sommige niet meer dan een rots), waarvan er ongeveer 30 bewoond zijn.

De bekendste eilanden van deze groep zijn ongetwijfeld Mykonos en Santorini, maar er is zoveel meer. Juist de minder toeristische eilanden hebben nog veel meer die typisch Griekse sferen en gastvrijheid. Persoonlijke favorieten zijn Folegandros en Amorgos. Beide zijn erg kale eilanden en de witte huisjes met blauwe luiken en balkonnen vormen dan een prachtig contrast met de grauwe rotsen. Ze zijn ook niet heel groot en toeristisch en er heerst een hele relaxte sfeer.
Ondanks dat Mykonos en Santorini wat toeristischer zijn, is vooral de laatste eigenlijk niet weg te denken als u gaat eilandhoppen Cycladen. Het is er heerlijk romantisch met de prachtigste zonsondergang die naast het einde van de dag ook het einde van uw vakantie inluidt.

Tip: Zorg ervoor dat u van Santorini terugvliegt in plaats van via Athene, de vlucht is iets duurder, maar u spaart zo een 9-uur lange ferryreis naar Athene uit en geniet optimaal van uw vakantiedagen.

 

Over de Auteur

Eilandhoppen op Maat is een jonge organisatie die zich specialiseert in het op maat aanbieden van eilandhopreizen. Het mooie van eilandhoppen is dat u van de ene kleine wereld in de andere vaart en van de ene verbazing in de andere valt. In het zonnetje op het dek van de ferry neemt u voldaan afscheid van het ene eiland en bent u alweer nieuwsgierig naar wat u te wachten staat op het volgende eiland. Wij hebben persoonlijk alle eilanden bezocht, kennen de accommodaties die we aanbieden en kunnen u dus goed adviseren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Trotter - Trotter Mykonos-Santorini
Trotter - Trotter Mykonos-Santorini

€ 21,99
Toon product

Rust-Oleum Blauw Radiatorverf Zijdeglans - Kleine Cycladen 750ml
Rust-Oleum Blauw Radiatorverf Zijdeglans - Kleine Cycladen 750ml

€ 30,00
Toon product

Rust-Oleum Blauw Chalky Finish Meubelverf - Kleine Cycladen 750ml
Rust-Oleum Blauw Chalky Finish Meubelverf - Kleine Cycladen 750ml

€ 25,49
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo