FB pix Eilandhoppen Griekenland - Artikelpost

Eilandhoppen Griekenland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1316 | Aantal woorden: 618 | Datum: | 0 commentaar

Eilandhoppen door Griekenland is een bijzondere ervaring, in een korte vakantie krijg je namelijk relatief veel indrukken van een land. In twee weken combineer je gemakkelijk vier eilanden en leer je deze ook nog eens goed kennen. Neem bijvoorbeeld de Cycladen in Griekenland. Eilandhoppen is hier het meest bekend en is werkelijk fantastisch. Combineer bijvoorbeeld de doolhofstraatjes van Mykonos, met het échte Griekse Paros, de mooiste stranden van de Cycladen op Naxos en sluit af op het vulkaaneiland Santorini. Dit is één van de meest populaire eilanden tijdens eilandhoppen Griekenland en hier komen de meeste beroemde foto’s vandaan. Het eiland is dan ook zeer fotogeniek.
Bovengenoemde eilanden zijn de beter bekende eilanden in de Cycladen, Griekenland. Eilandhoppen kunt u echter ook op kleinere en minder toeristisch ontwikkelde eilanden. Denk hierbij aan wandeleiland bij uitstek Sifnos, het veelzijdige Milos met haar fantastische stranden en het traditionele Folegandros. Folegandros is een droog en dor eiland en juist daarom steken de witte huisjes zo mooi af tegen de grauwe rotsen. Het hoofdstadje Chora ligt wat hoger gelegen bovenaan een afgrond naar zee. Ook Amorgos is zo’n rustiger eiland, waar het hoogtepunt een bezoek is aan het Chozoviotissa klooster. Dit witte klooster is tegen/in een rots gebouwd en lijkt wel als kauwgom tegen de bergwand aangeplakt te zijn. Laat je verrassen en ga mee op een reis eilandhoppen Griekenland.

Griekenland kent vele eilanden en eilandgroepen, dus naast de Cycladen kunt u ook prima naar andere eilandgroepen gaan om te eilandhoppen. Denk bijvoorbeeld aan de groene Ionische eilanden met bekende eilanden als Corfu, Lefkas & Kefalonia. Als u in de buurt van Corfu bent, bezoek dan ook zeker Paxos, hier is het water zo helder en zo blauw, dat u zich soms in de Caribean waant.

Dichtbij de Turkse kust vindt u een andere eilandgroep. Namelijk de Dodekanesos, de bekende eilanden zijn hier Kos & Rhodos, maar bezoek zeker de vulkaan op Nisyros (waar uw voeten werkelijk warm worden als u in de krater loopt), het schilderachtige Symi met zijn prachtige herenhuizen en het bijzondere Patmos waar het Johannesklooster op de top van de berg het eiland domineert.

U ziet, voor welke eilandgroep u ook kiest, ervaringen te over tijdens het eilandhoppen door Griekenland.

Over de Auteur

Eilandhoppen op Maat is een jonge organisatie die zich specialiseert in het op maat aanbieden van eilandhopreizen. Het mooie van eilandhoppen is dat u van de ene kleine wereld in de andere vaart en van de ene verbazing in de andere valt. In het zonnetje op het dek van de ferry neemt u voldaan afscheid van het ene eiland en bent u alweer nieuwsgierig naar wat u te wachten staat op het volgende eiland. Wij hebben persoonlijk alle eilanden bezocht, kennen de accommodaties die we aanbieden en kunnen u dus goed adviseren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Athína
Athína

€ 34,99
Toon product

Muziekjes van overal ( geluidenboekje)
Muziekjes van overal ( geluidenboekje)

€ 19,95
Toon product

Ravensburger puzzel Geweldig Griekenland 1000 stukjes
Ravensburger puzzel Geweldig Griekenland 1000 stukjes

€ 27,02
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo