FB pix Enkele Romantische Locaties In Parijs - Artikelpost

Enkele Romantische Locaties In Parijs

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1883 | Aantal woorden: 731 | Datum: | 0 commentaar

De dromerige architectuur, de intieme restaurants of de afgelegen tuinen – Parijs is een stad als geen andere. Boek een hotel in de romantische Franse hoofstad en ontdek waarom deze ook wel de Stad van de Liefde wordt genoemd.

 

De kronkelende straatjes in Montmartre

Afgelegen keienweggetjes en verlichte trappenhuizen leiden U naar de top van Montmartre, één van de meest betoverende districten in Parijs.  Breng een bezoek aan de adembenemende windmolens – Moulin de la Galette en Moulin du Radet – en de laatst overblijvende wijngaard in Parijs, indien U naar het prachtige platteland verlangt.

 

Een dromerig uitzicht vanop de Eiffeltoren

Zie de schemering in nacht veranderen en het fonkelen van de lichten van de stad vanop het hoogste punt van de Eiffeltoren. De panoramische uitzichten over Parijs zijn ongetwijfeld aanraders op een romantische avond in de stad. Geniet vervolgens van een avondmaal om nooit te vergeten bij Jules Verne, het restaurant dat zich bevindt op de tweede verdieping van de toren.

Ontspannen in de Bois de Boulogne

Breng je picknickmand en beleef een schitterende dag in de wouden van de Bois de Boulogne. Neem een romantische wandeling door de Bagatelle rozentuin, huur een roeiboot of fiets, of geniet van de paardenraces op Longchamp.

 

Monumenten en standbeelden op het Père Lachaise kerkhof

Dit kerkhof, de begraafplaats van enkele beroemde Parijzenaars, is gelegen in het oostelijke kwartier van de stad. Kleine wegen brengen je bij de graven van de erkende zangeres Edith Piaf, de schrijver Colette en de twee wereldberoemde geliefden Abélard and Hélöise.

 

Cruisen op de Seine bij zonsondergang

Een recreatievaart op de Seine is een romantische ervaring die men zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Parijs – voornamelijk bij zonsondergang. Vele monumenten en bruggen lichten immers op tijdens de nacht, en de rivierboten beschikken over 360° glasramen voor een onvergetelijk uitzicht op de stad.

 

Rodin’s beelhouwwerk “De Kus” en de geheime tuinen

Het Rodin Museum, gelegen aan de oostelijke oever van de rivier, hefet een speciale plaats in de harten van haar bezoekers. Breng zeker een bezoek aan het 19de eeuwse marmeren beeldhouwwerk “De Kus” en de meest rustgevende tuinen in de stad, die tot Rodin’s hôtel particulier behoren.

 

Dineren bij Le Grand Véfour

Romantische stelletjes en liefhebbers van de Franse cuisine vinden ongetwijfeld wat ze zoeken in dit toprestaurant in de buurt van het Louvre. Een avondmaal in dit restaurant is ongetwijfeld een prijzige aangelegenheid, maar net zoals in vele andere hoogstaande restaurants in de stad kan U voor een lunchmenu kiezen aan een lagere prijs.

Over de Auteur

Annabel Oosterwijk schrijft over allerlei onderwerpen, onder andere reizen en hotels in Parijs. Voor haar komende vakantie heeft ze zojuist een prachtig hotel in Parijs gevonden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo