Esta aanvragen - Artikelpost

Esta aanvragen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 431 | Aantal woorden: 629 | Datum: | 0 commentaar

Het aanvragen van een ESTA voor de VS

Reizigers die naar de VS willen, dienen een aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen om naar de Verenigde Staten te kunnen. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden geregeld.

Als u naar de Verenigde Staten reist en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet u een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorisation) aanvragen. Het is erg belangrijk dat u dit goed voor elkaar heeft aangezien u uiterlijk 72 uur voor vertrek uw aanvraag in mag dienen. Hierna kunt u nog wel een ESTA-reistoestemming aanvragen, maar als u geen toestemming krijgt, heeft u mogelijk niet genoeg tijd om de benodigde visa alsnog aan te vragen.

Goed om te weten voor het aanvragen van een ESTA

U hoeft alleen voor uw ESTA-aanvraag te betalen als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is. Om online in te kunnen checken voor uw vlucht naar Amerika heeft u uw reisdocumenten nodig, zo dus ook de ESTA. Het hebben van een ESTA is niet altijd een vereiste voor u naar Amerika wilt, dit hangt namelijk af van uw nationaliteit en reisdoel. Het kan dus zo zijn dat u geen ESTA-reistoestemming nodig bent, dus controleer van te voren goed of u daadwerkelijk een ESTA-reistoestemming nodig heeft.

Voordat u vertrekt wordt uw ESTA-aanvraag of andere benodigde reisdocumenten –een nieuw paspoort – voor u geregeld. Hiervoor hoeft u geen formulieren in te vullen, wat veel tijd kan schelen en daardoor zijn alle aanvragen al binnen 72 uur na uw verzoek klaar om te worden ingediend. Nog een ander belangrijk punt bij het aanvragen van een ESTA-reistoestemming is dat u alert bent op uw gegevens, alle gegevens die u invoert dienen exact overeen te komen met de gegevens zoals deze in uw paspoort staan vermeld.

De laatste stappen voor vertrek

Het kan tot maximaal 72 uur duren voordat uw aanvraag van een ESTA-reistoestemming wordt goedgekeurd. Bij een goedkeuring voor de ESTA, ontvangt u een referentienummer, het is raadzaam om uw referentienummer uit te printen. Het referentienummer heeft u namelijk nodig om uw ESTA-informatie te wijzigen als uw paspoort verloopt. De ESTA-reistoestemming is tot 2 jaar lang geldig. In deze 2 jaar kunt u zo vaak als u wilt naar Amerika reizen, totdat minimaal 1 antwoord op de JA/NEE-vragen in uw ESTA-aanvraag verandert, of totdat uw paspoort is verlopen.

Het kan gebeuren dat u niet direct een ESTA-reistoestemming krijgt. In dat geval wordt u geadviseerd om met behulp van het ESTA-aanvraagnummer te checken of de toestemming voor vertrek alsnog wordt gegeven. Doet u dit vooral tijdig omdat u wellicht naar de ambassade of het consulaat van de V.S. wordt verwezen om een visum aan te vragen.

Wij raden u aan een uitdraai van de reactie op uw ESTA-aanvraag mee te nemen naar de luchthaven van vertrek.Over de Auteur

Studente marketing en communciatie, ik vind het leuk om te schrijven.  

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo