FB pix Eten en drinken uit Normandie - Artikelpost

Eten en drinken uit Normandie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1430 | Aantal woorden: 636 | Datum: | 0 commentaar

 

Het beloofde land voor fijnproevers: zo mag het Franse Normandië zeker genoemd worden. Er is namelijk ontzettend veel lekkers afkomstig uit Normandië. En wanneer je er voor kiest om een vakantiehuis in Normandië te boeken, kun je niet alleen genieten van al dit lekkers, je kunt er ook zelf ontzettend veel over leren op diverse plaatsen in Normandië.
Eén van de specialiteiten van Normandië is de oestervangst. In Asnelles-Meuvaines is La Calvadossienne te vinden: hier kun je te weten komen hoe oesters gekweekt worden en uiteraard kun je ook zelf proeven. La Calvadossienne is voorzien van een speciaal keurmerk voor educational farm, en hier kun je dus terecht om meer te ontdekken, in dit geval over oesters. Gedurende het gehele jaar is een Engelstalig bezoek te doen, waar je leert over de oester, de geschiedenis van oesters kweken in Europa en nog veel meer. Je kunt oesterkweekplaatsen bezoeken, waar meer dan 300 ton oesters worden gekweekt.


Houd je niet van oesters, dan hoeft dat nog geen reden te zijn om geen vakantiewoning in Normandië te boeken: als je van kaas houdt, kun je in Normandië meer dan goed terecht. Wereldberoemde kazen uit Normandië zijn onder andere de Camembert en de Livarot. In 1791 vond boerin Marie Harel de Camembert uit. Bijna honderd jaar later werd deze nu wereldberoemde kaas voor het eerst in de typische houten doosjes geplaatst, zoals we ze vandaag de dag kennen. In het Maison du Camembert, de hoeve Président en het Musée du Camembert kun je terecht om meer te weten te komen over Camembert. Livarot ligt in het arrondissement Lisieux, onderdeel van het Franse departement Calvados. Hier komt de gelijknamige Livarot kaas vandaan, die te herkennen is aan de lichtrode gewassen korst. De geur van deze kaas doet aan koemest denken: stinkkaas is dus zeker een toepasselijke term voor deze overheerlijke kaassoort.


Het boeken van vakantiewoningen in Normandië is ook aan te raden wegens diverse andere lekkernijen. Naast de al eerder genoemde oesterkweek, kent Normandië ook een enorme vangst aan St. Jacobsschelpen. Appels worden verwerkt in appelcider uit Calvados en peren worden gebruikt om overheerlijke tarte tatin van te maken. Het is mogelijk om de oude windmolen Moulin à Vent du Cotentin te bezoeken. Hier wordt meel gemalen en vervolgens brood gebakken: je kunt zelf een workshop broodbakken volgen. Een andere lekkernij – een gerookte worst van varkensingewanden – kan geproefd worden in Andouille de Vire, en voor cosmeticaproducten gemaakt van ezelinnenmelk kun je terecht op de boerderij Mélisâne in Le Bouillon.

Over de Auteur

Interzon verhuurt vakantiehuizen in Normandië, Frankrijk. Maar ook in andere regio's kun je terecht bij Interzon om een vakantiehuis te huren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo