Familiedag op het Lago Maggiore - Artikelpost

Familiedag op het Lago Maggiore

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 609 | Aantal woorden: 618 | Datum: | 0 commentaar

Lago Maggiore, daar valt van alles te beleven. De omgeving heeft de typische Italiaanse dorpjes, pretparken voor de kinderen en watersportactiviteiten. Een dagje strand is natuurlijk ook een goede optie! Maar ook op het meer van Lago Maggiore is er genoeg te doen. Het meer heeft drie eilanden met prachtige botanische tuinen, waarvan maar één van de drie eilanden is bewoond. Een leuk dagje weg met de familie, waar u niet ver voor hoeft te rijden.

 

Lago Maggoire eilanden

Isola dei Pescatori is het eerste eiland. Dit eiland heeft nauwe straatjes en authentieke restaurantjes. San Vittore is het kasteel van het eiland, een echte toeristische trekpleister en is een nationaal monument van Italië. Omdat het eiland niet heel groot is loopt zo het hele eiland over. Het bewoonde visserseiland is te bereiken door een lokale veerboot of misschien wat avontuurlijker: zelf een bootje huren, Isola dei Pescatori heeft aanlegsteigers genoeg! Het buurteiland is Isola Bella is het tweede Borromeïsche eiland. Dit eiland is een stuk rustiger dan Isola dei Pescatori. De botanische tuin -die bijna het hele eiland beslaat- is uitgeroepen tot mooiste park van Italië. Een aanrader is om een gevulde picknickmand mee te nemen en gewoon lekker te genieten van de exotische dieren en planten. De kinderen kunnen zich vermaken in een volière vol met valkparkieten.

 

Het laatste eiland ligt een stukje verderop, Isola Madre (het moeder eiland). Hier staat het kasteel van de familie Borromeo, de oude eigenaren van de drie eilanden. In het Pallazo Borremeo wordt de tentoonstelling ‘’Teatri delle Marionette’’, een voorstelling met marionettenpoppen uit de 17de eeuw. Het kasteel wordt omringd door een tuin vol met bloemen en oude standbeelden.

 

Het vergeten broertje

Er is nog een Borromeïsche eiland: Isolino san Giovanni. Dit eiland ligt helemaal ten noorden van de andere eilanden. Waarom wordt dit eiland ‘vergeten’? Het eiland is piepklein en vanaf de kust Pallanza (in Verbano) is het maar 30 meter zwemmen. Ondanks dat dit een Borromeïsche eiland is, was het ooit in de handen van de familie Barvara. Na jarenlang strijden was het eiland eindelijk van de familie Borromeo. Dit vierden zij groots door het prachtige kasteel te bouwen, wat midden op het eiland staat.

 

 

Rondom het Lago Maggiore zijn er genoeg leuke campings. Misschien een goede vakantiebestemming voor volgend jaar?Over de Auteur

Vakantieliefhebber, blogger over Italië en een echte levensgenieter. Italië is mijn favoriete vakantiebestemming en ik ben hier dan ook graag.

 

Ciao! 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo