Ga eens met de auto op vakantie - Artikel Post - Artikel Marketing

Ga eens met de auto op vakantie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Janneke Bakker
Gezien: 538 | Aantal woorden: 569 | Datum: Tue, 17 Jul 2012 | 0 commentaar

Ineens staat de zomervakantie voor de deur en veel mensen maken zich op om in de auto te stappen en naar het zuiden te rijden om volop van de zon te kunnen genieten. Zo`n autovakantie is behoorlijk zwaar. Misschien is het interessant om enkele zaken in ogenschouw te nemen om veilig op jouw bestemming aan te komen. Goed uitrusten is belangrijk, als je op je vakantie adres aan komt wil je graag uitgerust zijn maar hoe doe je dat?

Vermijd de nacht
Vele mensen geven de voorkeur om ‘s nachts te rijden omdat het dan rustiger op de weg is, je files vermijdt en je schiet veel sneller op. Maar als je fris aan wil komen op de plaats van bestemming is het beter om de nachten te houden om te slapen.  Bij een autovakantie bent u ook afhankelijk van anderen op de weg en zij van u.

Je bioritme volgen
Je hebt allemaal een eigen leefpatroon. De meeste mensen werken tussen acht en vijf uur vooraleer naar huis te gaan en zich te ontspannen. Volg dit ritme en als je moe bent ga slapen en zorg dat je lekker fit de dag kunt beginnen.

Regelmatig rusten
Het is niet aangewezen uren aan een stuk achter het stuur te zitten. Het is belangrijk om op tijd te gaan stoppen en af te wisselen. Zo zorg je er voor dat je weer uitgerust aan het verkeer deel kunt nemen en alert bent.  Onderschat ook de temperatuur niet als je bijvoorbeeld een autovakantie Spanje in het verschiet heb.

Wees niet de enige chauffeur
Ben je gehaast en wens je  toch extra snel op te schieten, wissel dan af met een andere chauffeur. Merk je dat de aandacht verslapt of dat je slaperig wordt, geef het stuur dan door. Je kunt ook samen opletten en als je vermoeid raakt stop je of wissel je van rijdersstoel. Dit voorkomt veel ellende.

Lichte voeding
Water drinken is belangrijk je kunt daarom maar beter op tijd zorgen voor wat te drinken zodat je geen honger en dorst gaat krijgen. Als je op tijd wat gaat eten of drinken dan zorg je er voor dat je extra alert blijft maar tafel niet te zwaar.

Een goede verluchting
Warmte doet inslapen. Je  moet daarom zorgen dat het fris is in de auto, zodat je goed op blijft letten en niet in slaap gaat vallen. Dit is zeker belangrijk als je via Frankrijk naar  Spanje rijdt.

Elke dag vakantie telt
Ten slotte dit: Je autovakantie begint de dag dat je vertrekt. Neem geen risico door halsoverkop te vertrekken maar neem de tijd zodat je alles rustig aan in kunt pakken en zorg dat je goed uitgerust op reis kunt gaan. Ben je moe? Ga dan een uurtje later zodat je eerst rustig wakker kunt worden en alles goed kunt controleren.

 

Over de Auteur

Mijn naam is Janneke Bakker en ik heb wat tips op geschreven over een autovakantie naar Spanje. Het heeft te maken met met mijn eigen ervaringen dus doe er uw voordeel mee.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo