Geniet optimaal van uw fietsvakantie met deze tips - Artikel Post - Artikel Marketing

Geniet optimaal van uw fietsvakantie met deze tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: m.peters
Gezien: 516 | Aantal woorden: 626 | Datum: Wed, 28 Mar 2012 | 0 commentaar

Een fietsvakantie is de ideale manier om ontspanning en activiteit te combineren. Op een fietsvakantie bent u veel buiten en komt u echt tot uzelf. Maar wanneer u met de fiets op vakantie gaat, moet u wel op andere dingen letten dan bij andere soorten vakanties! Hieronder geef ik 5 belangrijke tips voor een geslaagde fietsvakantie.

Train het fietsen

Fietst u regelmatig langere afstanden, dan kunt u met een gerust hart op fietsvakantie gaan. Maar bent u het niet gewend om een behoorlijk aantal kilometers te fietsen, zorg er dan voor dat u het fietsen traint voordat u op vakantie gaat. Dat kan bijvoorbeeld door bij mooi weer in het weekend eens een (langere) fietstocht te maken, maar ook door wat vaker met de fiets naar uw werk te gaan. Zo bouwt u niet alleen een betere conditie op, maar voorkomt u ook dat u na een paar uur fietsen zadelpijn krijgt.

Zorg voor de juiste kleding

Goede fietskleding is erg belangrijk bij een fietsvakantie. Het beste kunt u kiezen voor een winddicht, ademend en vochtregulerend shirt. Zo’n fietsshirt houdt weinig vocht vast, waardoor u minder last heeft van een nat en bezweet lichaam. Let er bij de broek op dat er een stuk zeem in zit om zadelpijn te voorkomen. Het is handig om tijdens het fietsen ook bretels te dragen, zodat de fietsbroek niet afzakt. Verwacht u zomers weer tijdens uw fietsvakantie, kies dan voor een fietsbroek waarvan het onderste beenstuk eraf kan worden gehaald.

Neem niet teveel bagage mee

Bedenk dat u uw bagage de hele fietsvakantie zelf moet dragen. Beperk dus de hoeveelheid bagage die u meeneemt, bijvoorbeeld door slechts één lange en één korte broek mee te nemen. U kunt uw kledingstukken altijd onderweg wassen! Laat zware dingen zoals boeken thuis. Wilt u toch per se kunnen lezen op vakantie, neem dan slechts één boek mee of schaf een e-reader aan.

Kies de route die omhoog gaat

Mocht u tijdens uw fietsvakantie een keer niet weten welke kant u op moet, volg dan altijd de weg die naar boven gaat. Als u dan verkeerd zit hoeft u alleen maar af te dalen en niet terug te klimmen. Veel gemakkelijker en bovendien gaat het sneller.

Plan niet teveel

Bij uw fietsvakantie bent u erg afhankelijk van het weer. Somt wilt u misschien niet door de regen fietsen. Als u regenbuien ziet aankomen, kunt u ervoor kiezen een andere kant op te gaan. Het is dus belangrijk dat u zich flexibel opstelt tijdens uw fietsvakantie. U kunt wel een globaal plan maken van waar u naartoe wilt, maar wees ook bereid om van dit plan af te wijken als het nodig is.

Bent u nog op zoek naar de ideale fietsvakantie? Europa biedt uitstekende bestemmingen voor de mooiste fietsreizen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een romantische fietsvakantie langs de lavendelvelden in de Provence in Frankrijk? Of wordt het toch een fietsreis met een mediterraan tintje in Toscane? Waar u ook naartoe wilt in uw fietsvakantie, bij Eigenwijze Reizen vindt u de reis die u zoekt. Bezoek onze site en doe inspiratie op!Over de Auteur

Manon Peters schrijft graag over actuele onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo