Goedkoop hotel zoeken - Artikelpost

Goedkoop hotel zoeken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 146 | Aantal woorden: 763 | Datum: | 0 commentaar

Bij een buitenlandse stedentrip zal men vaak ook een plek moeten zoeken om te overnachten. Hotels zijn hedendaags nog steeds het populairst, maar concurrentie loert om de hoek. Appartementen, jeugdherbergen, huizen, campings en kamers in particuliere woningen zijn voorbeelden van alternatieve accommodaties. In het kader van de zoektocht naar een goedkope citytrip zullen we ons op deze pagina focussen op de zoektocht naar een voordelige accommodatie. Het wordt geen gemakkelijke zoektocht. Veel hangt af van de persoonlijke ingesteldheid, maar wat tips kunnen altijd handig zijn.

Wat is precies goedkoop?

Een goedkope kamer boeken zal voor menig toeristen iets anders betekenen. Voor een standaardkamer met ontbijt wordt vaak iets gerekend van zo'n 50 euro per persoon. In die meeste Europese grootsteden krijg je voor die prijs een normale kamer. In een jeugdherberg boekt men dan weer een bed in een slaapzaal en dan kan men voor een tiental euro overnachten. Een suite met jacuzzi en een iets groter bed zal dan weer iets duurder zijn dan een normale standaardkamer. De vraag is dan natuurlijk wat als goedkoop wordt beschouwd. Toeristen die normaal rond de 50 euro betalen voor een kamer wensen nu eens richting de 40 euro te gaan. Eventueel kan men ook echt besparen en opteren voor een bed in een hostel. Het is ook perfect mogelijk dat we spreken over een koppel dat normaal gewend is aan wat luxe. Wat besparen op de trip zou dan in deze betekenen om te 'downgraden' naar een standaardkamer.

Veel hangt dus af van het persoonlijke budget. Wel is het ten alle tijden mogelijk om interessante aanbiedingen op te merken. De concurrentie tussen de verschillende hotelketens is best groot en de hotelkamers vullen lukt soms maar op één enkele manier: de prijs laten zakken. Zo is het altijd interessant om eerst even een vergelijkende zoektocht te organiseren. Een kamer in het Hilton in Boedapest kost op de ene site bijvoorbeeld 200 euro, maar identiek dezelfde kamer zal dan op een andere site van accommodaties 240 euro kosten. Op voorhand even verschillende sites raadplegen alvorens het effectief boeken van de hotelkamer is reeds een belangrijke stap. De ene aanbieder rekent namelijk een grotere commissie door naar de eindgebruiker (jij dus).

De betekenis van goedkoop is dus vaak relatief. Verlies natuurlijk wel het eindresultaat niet uit het oog. Een kamer in het hoogseizoen aan het Gardameer in Italië zonder airco en zonder de aanwezigheid van een zwembad kan best voordelig zijn, maar aangenaam is het vaak niet. De perfecte accommodatie is vaak de zoektocht naar een balans tussen luxe en betaalbaarheid.

Wat is een goede korting?

Een hotel zoeken in het kader van een citytrip is altijd een beetje spannend.In het beste geval is er een nette, ruime kamer, een goede centrale liggen en een rijkelijk ontbijt en dit alles voor een schappelijke prijs. In het slechtste geval is er te veel betaald voor de kamer en bovendien moet men eerst enkele kilometers stappen alvorens het effectieve centrum van de stad te bereiken. Op bijvoorbeeld booking.com is het alvast moeilijk om een slechte keuze te maken. Prijs, algemene score, ligging aan de hand van een kaart ten opzichte van de hoogtepunten van de stad, recensies van eerder verbleven gasten en een hoop andere informatie kan men mits enkele muisklikken vinden. Aanbiedingen en kortingen ziet men ook meteen staan. De oorspronkelijke prijs wordt dan aangepast door een nieuwere, scherpere prijs. Zo kan men meteen opmerken hoeveel voordeel men precies kan behalen.

Uiteraard hoeft het geen betoog dat niet alle goedkope hotels even interessant zijn. Een kamer met korting kan na aftrek van deze korting nog steeds te duur zijn. En een luxekamer aan een zeer interessante prijs kan bijvoorbeeld 3 kilometer buiten het centrum liggen. Met andere woorden: we raden je aan om altijd goed te vergelijken alvorens iets te boeken. Op booking.com staan een hoop kamers en pas na een goede studie is het mogelijk om een goede keuze te maken. Bij voorbaat een kamer met een fikse korting, maar vergeet vooral niet om de ligging, de score en recensies van eerder verbleven gasten eens door te nemen. Een hotelkamer is een belangrijke factor bij het plannen van een citytrip.Over de Auteur

Reizen is leuk

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo