FB pix Gratis parkeren in Barcelona? - Artikelpost

Gratis parkeren in Barcelona?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3776 | Aantal woorden: 628 | Datum: | 0 commentaar

Gratis parkeergelegenheid in Barcelona

Het is zeer moeilijk een gratis parkeerplaats in van Barcelona te vinden. In het centrum is dit onmogelijk. Als u uw auto wilt parkeren in het centrum van Barcelona zal u daarvoor moeten betalen, hetzij in de “blauwe zone”, in de openbare parkeergarages of particuliere garages. Appartementen Barcelona Checkin biedt accommodatie in Barcelona dicht bij de gratis parkeerterreinen.

Wilt u toch gratis parkeren, dan zult u een parkeerplaats buiten het centrum moeten zoeken en met de metro naar het centrum moeten verplaatsen. U vindt bijvoorbeeld in Zona Universitat (metro lijn 3) gratis parkeer gelegendheid en ook in Vall d'Ebron (metro lijn 3).

Ook in Montblau Trinitat Nova vindt u gratis parkeergelegenheid. Vervolgens dient u ongeveer 8 haltes met de metro te reizen om in het centrum op de plaza Cataluña te komen.

In winkelcentra buiten het centrum kan u meestal gratis parkeren voor een periode van 2 tot 3 uur. Zo kunt u bijvoorbeeld 3 uur gratis parkeren bij Diagonal Mar (lijn 4 Maresme Forum). In het winkelcentrum van Gloria (lijn 1 Gloria) heeft u gratis parkeergelegenheid voor 2 uur. Met de metro bent u vervolgens in ongeveer 10 minuten in het centrum van de stad. Bij Gloria vindt u metro lijn 1 (halte Sant Anreu y Bages Torres) en een trein (Sant Andreu Comtal).

Als u op vakantie in augustus gaat is parkeren in de Groene Zone en Blauwe Zone op veel plaatsen gratis. In de groene zone zijn wel veel parkeerplaatsen gereserveerd voor inwoners van Barcelona. In de blauwe zone zijn niet alle parkeerplaatsen gratis. In Ciutat Vella, Eixample en de driehoek tussen Diagonal en de Via Augusta Travesera de Gracia vindt u enkel betaalde parkeergelegenheden.

 

Publieke parkeergarages

B: SM is het bedrijf dat de publieke parkeerplaatsen in Barcelona beheert. Op hun website vindt u alle parkeerplaatsen, zowel bovengrondse als ondergrondse. Daarnaast zijn er interactieve kaarten te vinden waarop u makkelijk een nabijgelegen parkeerplaats kunt vinden.

Voor een uur parkeren betaald u €2,67. U betaald per minuut. Naast het vaste uur tarief kunt ook kiezen voor speciale parkeertarieven, zoals parkeren per dag, 1 nacht of per maand. Op de website van B: SM vindt u hier meer informatie over.

Bij speciale evenementen, zoals concerten, voetbal en theatervoorstellingen worden speciale kortingen aangeboden.

 

Privé parkeerplaatsen

Deze particuliere parkeerplaatsen in Barcelona hebben niet een vast tarief. Elk bedrijf stelt hun eigen tarieven vast. Meestal liggen de tarieven hoger dan die van de publieke parkeerplaatsen. Twee grote particuliere parkeerplaatsen zijn die van Níñez en Navarro.

 

Parkeerplaats vinden

Op de website van Barcelona vindt u een handig zoeksysteem om een parkeerplaats te vinden. U kunt met behulp van deze website een parkeerplaats (zowel openbaar als particulier) in de buurt van uw bestemming vinden. U geeft een adres op en u krijgt een interactieve kaart te zien met daarop de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen. Klik vervolgens in het icoon van een parkeerplaats om informatie erover in te winnen.Over de Auteur

Margarita Flores

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

FC Barcelona trainingspak TP - maat L - blauw/rood
FC Barcelona trainingspak TP - maat L - blauw/rood

€ 49,95
Toon product

Princess Traveller Barcelona - Reiskoffer - Large - 75 cm - Zwart
Princess Traveller Barcelona - Reiskoffer - Large - 75 cm - Zwart

€ 69,99
Toon product

FC Barcelona Trainingspak Kids 22/23 - Maat 140 - Voetbal - Blauw/Rood
FC Barcelona Trainingspak Kids 22/23 - Maat 140 - Voetbal - Blauw/Rood

€ 44,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo