FB pix Groen Brussel - Artikelpost

Groen Brussel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1616 | Aantal woorden: 896 | Datum: | 0 commentaar

Of je nu voor zaken naar Brussel reist of de stad als uw volgende bestemming voor een weekendtrip heeft gekozen: het is goed om weten dat er zich in deze stad, weg van de soberheid van haar diplomatieke sfeer, plekjes natuur bevinden waar alle schakeringen van het groen stralend tot uiting komen. In dit artikel stellen we je de mooiste parken en tuinen in en rond Brussel voor.
Groen Brussel

Veel buitenlanders die in de Europese hoofdstad wonen, ontdekken gauw dat Brussel ook een stad van parken is. De grootste, het Warandepark en het Jubelpark bevinden zich min of meer in het centrum van de stad. Maar zowel in Brussel als in de omgeving liggen enkele kleine groene oasen verscholen die een bezoek waard zijn.

Je loopt heel gemakkelijk voorbij aan het Kleine Zavel park, verscholen tussen de kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel en het Egmontpaleis. Het is een klein maar mooi park, vooral in de lente. Bovendien is het er zeer romantisch, waardoor het in Brussel niet zomaar als het "Park der Verliefden" bekend staat. Een andere erg bijzondere groene plek is het Josaphatpark in de buurt van de Lambermontlaan, gelegen in een wijk waar in het begin van de 19de eeuw de art deco zijn stempel heeft op gedrukt. Met zijn bloemperken en mysterieuze beelden is het een typisch 19de eeuws park in Franse stijl. In de winter hult deze tijdloze plek zich in een filmische sfeer.

Een fantastisch uitzicht over de stad krijg je geboden in Laken, de Belgische koninklijke residentie, wiens park deels open staat voor het publiek. Hier is de tuin veeleer Engels, met uitgestrekte grasvelden en eeuwenoude bomen. Een verplicht bezoek is ongetwijfeld de Abdij Ter Kameren in Elsene ten zuiden van Brussel. De abdij beschikt ook over een prachtig park, verdeeld in verschillende niveaus, ideaal om enkele uren aan pure natuurbeschouwing te wijden. Aan de abdij grenst het Terkameren Bos, dat na verloop van tijd is uitgegroeid tot een van Brussels stadsbossen en in het weekend wordt afgesloten voor het doorlopende verkeer, zodat de rust er is verzekerd.

Waag je je buiten Brussel zelf, aarzel dan niet om Anderlecht eens naderbij te bekijken. Deze schijnbaar onopvallende voorstad van Brussel is beter bekend voor zijn voetbalteam dan iets anders, maar heeft een aangename verrassing in petto: de Filosofische Tuin van het museum van het Erasmushuis. Het museum beschrijft het zelf als een rustgevende tuin, waarmee alles eigenlijk gezegd is. En in Meise, in de buurt van het Atomium, een ander symbool van Brussel, bevindt zich de Nationale Plantentuin van België, die als een van de beste in Europa niet onder hoeft te doen voor bijvoorbeeld de Kew Gardens in Londen.

We kunnen het niet nalaten een groene plek te vernoemen die letterlijk bezaaid lijkt met geschiedenis: Waterloo, op 20 minuten rijden van Brussel. Om er te komen moet je de buitenwijken van Brussel doorkruisen, door pittoreske, typisch Belgische dorpen en mooie bossen. Het monument ter herdenking van de historische veldslag torent uit over een vlakte vol met bebouwde akkers en kleine bossen en die er prachtig uitziet in de zomer. Het is moeilijk in te beelden hoe in deze idyllische omgeving zich zo’n gewelddadige gebeurtenis heeft afgespeeld.

Zoals je ziet is Brussel veel meer dan een stad van prachtige architectuur. Haar groene plekken bieden je de ideale omgeving om te ontspannen tijdens een zakenreis, na een dag van culturele bezoeken in de stad of om je gewoon te laten meenemen door de schoonheid van de Belgische natuur. Raadpleeg de vele online aanbiedingen voor goedkope vluchten en hotels in Brussel om een trip naar Brussel te plannen en het volgend weekend al zelf te gaan ontdekken.

Over de Auteur

Boek een hotel in Brussel of een van de vele andere bestemmingen bij NH Hotels

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo