FB pix Haal het meeste uit uw reis naar Barcelona met de voorstellen van Apartments Barcelona Checkin - Artikelpost

Haal het meeste uit uw reis naar Barcelona met de voorstellen van Apartments Barcelona Checkin

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1599 | Aantal woorden: 901 | Datum: | 0 commentaar

Door het zomerse weer en de mooie stranden is de stad Barcelona uitermate geschikt als vakantiebestemming. Er zijn veel faciliteiten en veel reacreatie mogelijkheden.
We geven u hier wat ideeën voor activiteiten in deze stad en wat handige hints.

Nuttige tips van Appartementen Barcelona Check In (Deel II)

1e tip: Ontvang gratis de handige pocket reisgids en de kortingskaart van Appartementen Barcelona Checkin In.
Leuke activiteiten: Een dagje naar het strand (A), activiteit voor alle leeftijden (B) en een beetje cultuur (C).

Het Aquarium

Voor een bezoek aan het Aquarium gaat u naar de Moll d'Espanya (in het Maremagnum). Het bevat 35 watertanks en 11 duizend dieren uit over 450 verschillende soorten. De onderzeese tunnel is 80 meter lang en er werken over 100 werknemers. Het oceanarium in het Aquarium is uniek in zijn soort.
Het is een speels en leerzaam centrum met verschillende organismen uit de Mediterraanse zee. Voor zowel kinderen als volwassen is het Aquarium een fantastische belevenis.

Het is echter helaas niet elke dag geöpend omdat er dan workshops voor kinderen worden gegeven. Voor de gene die van een uitdaging houdt is er de gelegenheid om te met haaien te zwemmen! Deze uitdaging is helaas wel prijzig (300 euro). Ook zonder zwemmen met haaien is een bezoekje aan het Aquarium een unieke belevenis.
Volwassen betalen € 17,50 en kinderen (4-12) €12,50 aan entreegeld. Er is een korting voor bezoekers ouder dan 60, de entree bedraagt dan €14,50.
Het Aquarium is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Met de bus: 14, 17, 19, 36, 38, 40, 45, 57, 59, 64, 91, 157 en Bus Touristique (Blauwe route). Of met de ondergrondse met lijn 3 Drassanes of lijn 4 richting Barceloneta.

Voor meer details bezoek de officiële website van het Barcelona Aquarium op www.aquariumbcn.com.
Nog geen onderkomen in Barcelona? Op de pagina van Appartement Barcelona Checkin is een groot aanbod.

MNAC: Museum Nationale Kunst van Catalonië

Een kijkje in de MNAC is zeker de moeite waard als u op vakantie bent in Barcelona. Het Nationaal Museum van Catalaanse Kunst (MNAC) bevindt zich in het Nationaal Paleis op de berg van Montjuïc. U vindt hier ook overblijfselen van de Wereldtentoonstelling van 1929. Het museum heeft werken uit de Romaanse kunst. U ziet er ook werken van hout, goud, steen en email. Overwegend zijn de werken afkomstig van Catalaanse kunstenaars. Uit de Gotische tijd toont het museum stukken gemaakt middels diverse technieken die als doel hebben om deze historische periode in Catalonië te illustreren. De rubriek gewijdt aan de Renaissance en Barok toont u onder andere 2 tafels van Bartolome Bermejo, een martelaarschap van Ribera en de beroemde San Velázquez, Pablo, een van de weinige schilderijen van de artiest die veilig bewaard is gebleven, buiten het Museo del Prado. Plantilla:Sinds Deze werken waren gratis aan het museum geschonken. Hiertoe behoren werken van onder meer Fortuny, Graner, Casas, Hermen en Tápies. Recentelijk, heeft de MNAC diverse kunstwerken van Picasso opgenomen in de verzameling, onder meer “Vrouw met hoed en bont kraag”, ontvangen als datie in de betaling van belastingen.

Openingstijden zijn van 10:00 tot 19:00 uur vam dinsdag tot en met zaterdag. Op zondag kunt u in het museum terecht van 10 tot 14:30. Vergeet niet dat het museum maandag niet open is. Op elke 1e zondag van de maand is de toegang gratis! De ticketprijs is € 8,50 per persoon. Voor meer informatie verwijzen we naar de pagina van het museum: www.mnac.cat. Als u Barcelona bezoekt en nog geen onderdak heeft geregeld, kijk dan eens op deze website van Appartementen Barcelona Checkin, waar u een groot overzicht aan betaalbaalbare accommodaties in de gehele stad vindt.

Het strand van Sant Sebastia

Dit strand is naast dat van Barceloneta het oudste van de stadHet is gelegen in het district Ciutat Vella.Er zijn tal van sportverenigingen in de buurt die tal van activiteiten organiseren.Met een lengte van ongeveer 1100 m is het een van de langste stranden van Barcelona.Naast veel dagjes bezoekers zijn er veel mensen die wekelijks terugkeren naar dit strandMeer dan 50% van de mensen is mannelijk.Ook kiezen scholieren vaak voor dit strand.De meeste bezoekers bezoeken dit strand te voet, met de ondergrondse of met de busDicht bij het strand is een metrostation, dat van Barceloneta, en er zijn tal van bussen in de buurt. Een gedeelte van het strand is ingericht voor bezoekers met een handicap.Er is ook een hulp dienst die bezoekers helpt in en uit het water te komen.Naast de hulp van vrijwilligers is er een amfibische stoel beschikbaar.Ook is er op maat gemaakte kledijm een douche stoel, een takelwagen en er zijn wandelpaden aangelegd.Er zijn vrijwilligers die helpen. De dienst is elke dag tijdens de maanden juli, augustus en de eerste week van september van 11:00 tot 14:00.Op feestdagen en tijdens het weekend wordt de service ook geboden.

Over de Auteur

Margarita Flores

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo