Hans Kortlevers benoemt mooie fietsroutes in Drenthe - Artikel Post - Artikel Marketing

Hans Kortlevers benoemt mooie fietsroutes in Drenthe

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Kortlevers
Gezien: 543 | Aantal woorden: 373 | Datum: Wed, 7 Nov 2012 | 0 commentaar

Veel mensen gaan op vakantie naar Frankrijk of Spanje. U kunt echter ook leuke dingen in Nederland beleven. Dit is ten eerste veel goedkoper en ten tweede dichterbij. Een voorbeeld van een leuke activiteit doen in Nederland is fietsen. U kunt in Nederland prachtige fietsroutes maken. Hans Kortlevers noemt drie knooppuntenroutes in Drenthe die volgens hem de moeite waard zijn. 

Gasselterveldroute

De eerste route is de Gasselterveldroute. Deze route heeft een lengte van 42,8 kilometer en loopt dwars door het Gasselterveld en het Drouwener veld. Sinds 1946 vindt een zandwinning plaats in het Gasselterveld, een plek die volgens Kortlevers uniek is voor niet alleen Drenthe, maar heel Nederland. In het Drouwenerveld noemt Kortlevers nog een andere bezienswaardigheid dat kenmerkend is voor het gebied Drenthe: er is een hunebed te vinden.
Wiedenroute

De tweede route is de Wiedenroute en bedraagt 55 kilometer. De Wieden is een onderdeel van een Nationaal Park in Overrijssel. Volgens Kortlevers loopt deze route door een prachtig natuurgebied vol met meren, kolkjes, uitgestrekte rietlanden en moerasbossen. Er zit ook een museum in deze route opgenomen, namelijk museum de Oude Aarde. In dit museum kunt u nog eens van de natuur genieten en bevat verzamelingen van onder andere fossielen, mineralen en natuurstenen. 

Bosroute Emmen

De derde route die uitgestippeld wordt door Hans Kortlevers is de Bosroute Emmen. Deze route bedraagt 45,5 kilometer en is te combineren met een bezoek aan Noorderdierenpark Emmen. Dit is één van de populairste dierenparken van Nederland. Zo slaat u dus twee vliegen in één klap: een bezoek aan een dierenpark gecombineerd met een prachtige fietstocht door de mooie natuur. Het gebied om het dierenpark is erg bosrijk en daarom heeft Kortlevers deze route uitgestippeld. De route loopt door Boswachterij Odoorn, met al begin- en eindpunt het Noorderdierenpark.

Over de Auteur

Hans Kortlevers houdt van fietsen, gadgets en andere zaken en schrijft daar regelmatig over op zijn verschillende blogs.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo