FB pix Het nut van een reisgids - Artikelpost

Het nut van een reisgids

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1279 | Aantal woorden: 464 | Datum: | 0 commentaar

Uitgevers, boekhandels en online boekwinkels zijn het er allemaal over eens. Als je op stedentrip of rondreis gaat moet je een reisgids meenemen. Nu zul je je waarschijnlijk wel afvragen of dit wel helemaal de waarheid is, Ze verdienen namelijk allemaal hun geld. En ook hier geld hoe meer reisgidsen ze verkopen hoe

meer geld ze verdienen. Toch klopt dit zinnetje weldegelijk. Denk eens terug aan die keren dat je zoekend was in die vreemde stad of bij de plaatselijke VVV stond waar alles verkrijgbaar was, uiteraard behalve in het Nederlands.

Juist om deze redenen zijn er vanuit de diverse uitgevers verschillende journalisten en schrijvers op pad gestuurd. Zij vertelde niet alleen over wat ze zagen en hun ervaringen, maar klopte ook aan bij de zogenaamde "locals". Dankzij deze combinatie staat bijna elke reisgids boordevol nuttige informatie. Jij profiteerd hiervan tijdens je reisplanning, op reis en als je net wat meer wilt weten over de plaats of dat ene hoogtepunt.

Toch zijn reisgidsen er niet alleen maar om je langs de hoogtepunten te leiden tijdens je stedentrip of rondreis. Ze vertellen namelijk daarnaast ook heel veel nuttige informatie zoals valuta, nuttige adressen zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Ambasade, Rijgewoontes en natuurlijk heel veel achtergrondinformatie over de plaats of het land. Dit is kennis die je in enkele minuten kan vergaren en waar je op het internet dagelijks mee bezig bent.

Ben je een autorijder dan is een reisgids zeker aan te raden. In de meeste reigidsen worden namelijk leuke autoroutes aangegeven die je inderdaad langs die veel besproken hoogtepunten leiden, maar ook laat komen op de minder toeristische plekken.

Uiteraard is een reisgids niet heilig. Zo up to date als het internet is een boek niet, dus houd rekening met verouderde openingstijden en verminderde kwaliteit van hotels en restaurants. Toch geeft een reisgids wel aan waar je moet zoeken en in combinatie met het internet kom je al heel ver.

Wil je meer weten over de verschillende aanbieders van reisgidsen kijk dan eens op deze reisgids test. Hier worden de reisgidsen van Capitool. Honderd procent en Trotter met elkaar vergeleken.Over de Auteur

Op reisgidsgigant.nl vind u meerdere reisgidsen maar ook veel achtergrondinformatie over verschillende plekken in de wereld.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo