Iets meer aandacht voor je reisverzekering, een stuk minder riskant - Artikel Post - Artikel Marketing

Iets meer aandacht voor je reisverzekering, een stuk minder riskant

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 448 | Aantal woorden: 512 | Datum: | 0 commentaar

Een reisverzekering kan het beste worden gezien als een investering. Een investering in jezelf, in je reisgenoten en in de spullen die je bij je hebt. Velen zien het ook als gedoe, als lastig, maar ook als een noodzakelijk kwaad. Het zit ergens tussenin. Je wilt het niet doen, maar als je verstandig bent, doe je het toch. Zorg er dan wel voor dat je de juiste verzekering hebt. Niets is zo vervelend als een verzekering afsluiten en er vervolgens achter komen dat de dekking toch tegenviel en je uiteindelijk overblijft met een onbetaalde rekening. Hieronder een paar methoden om dit soort ellende te voorkomen. Uitlezen voordat je vakantie begint aanbevolen!

Dekking en dekking

De ene dekking is de andere niet. Je gaat op reis, dus je neemt een reisverzekering. Je gaat met de auto, dus heb je een goede pechhulpverzekering. Tot zover geen verrassingen. Maar wat als je iets overkomt en je hebt geen extra dekking afgesloten voor extreme snowboarding. Maar ze vinden je met een gebroken been off-piste. De meeste verzekeraars zijn er dan snel uit en zullen niet overgaan tot uitkering. Hetzelfde liedje is het met pechhulp in het buitenland. Je was zo goed geholpen met vervangend vervoer. Maar als dit alles je overkomt aan de andere kant van de landsgrenzen, kun je ervan uit gaan, dat men een stuk minder toeschietelijk is. De meeste verzekeraars bieden dan simpelweg geen pechhulp aan. Dat wil zeggen, niet zonder bijbetaling.

Keuze in looptijd

Waar je ook eindeloos in kan varieren, is de looptijd. Op dit vlak kun je best wat voordeel behalen, als je de verzekering weet aan te passen aan je situatie. Ga je namelijk aardig wat keren op vakantie per jaar, maar wordt het niet te wild, overweeg dan een doorlopende reisverzekering. Een goede verzekering, tegen een lage prijs, die het overgrote deel van de voorwaarden in het pakket heeft zitten. Zo betaal je niet te veel, tegen een goede selectie aan vergoedingen. Ander bijkomend voordeel is dat je nooit overhaast voor de vakantie achter de computer hoeft te duiken om een verzekering af te sluiten. De verzekering loopt immers lekker door.

Ook in dit land?

De laatste tip die we je kunnen geven gaat over de invulling en de locatie van je vakantie. Kort gezegd: hoe exotischer de bestemming, des te beter moet je kijken of je verzekering daar ook geldig is. De voorwaarden kunnen je uitsluitsel geven. Het kan echter ook gebeuren dat een land inmiddels te boek staat als onveilig. Je verzekering kan dan, ondanks vermelding in de voorwaarden, toch op de zwarte lijst komen te staan. Een belletje naar je verzekeraar voorkomt dan heel veel ellende ter plaatse!     

 Over de Auteur

Lennert Hut is actief in online marketing en blogt over de laatste stand van zaken over verzekeringen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[289 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[177 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo