FB pix Kamperen aan de Belgische kust: prachtige Belgische badplaatsen - Artikelpost

Kamperen aan de Belgische kust: prachtige Belgische badplaatsen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1143 | Aantal woorden: 837 | Datum: | 0 commentaar

De zomervakantie is bij uitstek het moment om zon, zee en strand op te zoeken. Veel mensen pakken de auto en rijden naar Frankrijk, Spanje of Italië. Maar om van zon, zee en strand te genieten, hoeft u niet ver te zoeken. In de provincie West-Vlaanderen vind u meer dan 90 km kust. Het overgrote deel van deze kust is recreatiegebied. U heeft dus wanneer u wilt kamperen een ruime keuze tussen meerdere, prachtige Belgische badplaatsen.

Wij hebben voor u een lijst met de meest populaire Belgische badplaatsen samengesteld. Zo kunt u bepalen waar u uw tent wilt opzetten. Het maakt niet uit welke Belgische badplaats u kiest. Elke plaats heeft weer haar eigen charme. En op elke plek kunt u wandelen aan zee, genieten van de zon en een terrasje pakken.

Populaire Belgische badplaatsen zijn onder andere:

Oostende

Oostende is misschien wel de meest bekende badplaats van België en ligt in het midden van de Belgische kust. Een groot deel van de oude binnenstad van Oostende is hetzelfde gebleven. U kunt dus nog veel overblijfselen van honderd jaar geleden zien. Oostende heeft ook een eigen vismarkt.

Nieuwpoort

Als u op zoek bent naar een Belgische badplaats met een rijke geschiedenis, dan is Nieuwpoort de plek voor u. In 1600 vond er een belangrijke veldslag plaats in Nieuwpoort. Nieuwpoort heeft dus een rijke geschiedenis! Dankzij de autovrije boulevard kunt u fijn wandelen aan zee. Pleeg ook een bezoekje aan de vismarkt voor verse vis.

De Haan

Ook wel bekend als De Haan aan Zee. De binnenstad van De Haan is net als Oostende goed bewaard gebleven. De vele villa's die De Haan rijk is, zijn gebouwd in de Belle Epoque stijl. Bent u sportief aangelegd dan is De Haan een uitermate geschikte plek om een fiets te huren en een mooie fietstocht door de duinen te ondernemen.

Knokke-Heist

Knokke-Heist is één van de modernere Belgische badplaatsen. De badplaats ligt vlak bij de Nederlandse grens. U kunt u in de omgeving van Knokke-Heist ook genieten van de prachtige natuur. De fietsroute door het natuurgebied Het Zwin en de Baai van Heist is zeker de moeite waard.

Blankenberge

Samen met Oostende is Blankenberge de meest bezochte badplaats van België. Blankenberge is naast een badplaats ook een uiterst goede plek om te shoppen. Maar ook voor wandelen aan zee is het de moeite waard om in de buurt van Blankenberge een tentje te zetten.

Ook buiten de beroemde Belgische badplaatsen kunt u talloze plaatsen vinden om te kamperen. De Belgische kust is uitgestrekt over een lengte van meer dan 90 km. Wilt u dus tijdens het kamperen genieten van uw rust, dan kunt u wellicht de grotere Belgische badplaatsen mijden en voor de minder bekende plaatsen kiezen.Over de Auteur

Wil je meer lezen over heerlijke camping vakanties in België,
neem dan een kijkje op Camping
België Squidoo.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo