FB pix Kamperen in de Biesbosch - voor het echte survival gevoel - Artikelpost

Kamperen in de Biesbosch - voor het echte survival gevoel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1424 | Aantal woorden: 742 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen kiezen ervoor om te kamperen om het echte survival gevoel te krijgen. Lekker in de wildernis met geen beschaving om je heen. Om een plekje te zoeken waar de campings nog niet volstaan, moet je soms even zoeken. Een plek in Nederland waar je nog echt wildernis vindt is de Biesbosch.

Rustiek kamperen in de Biesbosch

Kamperen in de Biesbosch is pas echt rustiek camperen. De Biesbosch is een natuurgebied tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant. Je vindt aan de rand van de Biesbosch genoeg campings, maar wil je echt wild kamperen in de Biesbosch dan moet je de rivieren over en zelf een tentje opzetten.

Dit is echter een behoorlijke uitdaging omdat de kampeerplaatsen in het hart van de Biesbosch enkel met een kano of roeiboot bereikbaar zijn. Maar het survivalgevoel houdt hier nog niet op.

Prikkelen je zintuigen door te kamperen in de Biesbosch

In de Biesbosch worden je zintuigen continu geprikkeld door de flora en fauna in het gebied. Als je van rustiek camperen houdt, is het gebied dus uitermate geschikt omdat je nog de echte rauwe natuur kunt meemaken. Tegenwoordig kun je dat in Nederland niet op veel plekken meer meemaken. Veel natuurgebieden zijn namelijk met de hand aangelegd.

Een ander voordeel is dat de natuur van de Biesbosch volledig gratis is. Je kunt in de Biesbosch namelijk vrij en dus gratis kamperen.

Wat is de Biesbosch precies?

Voordat je je tent en kano pakt, is het handig om te weten wat je van de Biesbosch kunt verwachten. Het Biesbosch is in feite een verzameling eilanden tussen de rivieren. Het gebied bestaat daarnaast vooral uit kreken en wilgenbossen.

Het gebied is uniek in Nederland en is ontstaan nadat het gebied ondergelopen was door water en er voor gekozen was om het gebied zo te laten.

Het gebied is zo bijzonder vanwege de planten die hier groeien en de dieren die hier vrij spel hebben. Het gebied is onder andere erg in trek bij verschillende soorten watervogels. Het is dan ook aan te raden om je verrekijker mee te nemen.

Rustiek camperen niets voor jou?

Heb je liever een camping met meer voorzieningen, dan is kamperen in de Biesbosch wellicht niet voor jou weggelegd. Maar in de buurt van de Biesbosch kun je wel terecht voor campings met meer voorzieningen. Je kunt dan altijd zelf nog de fiets pakken naar de Biesbosch voor een onvergetelijke dag.Over de Auteur

Wil je meer lezen over het leven op de camping en diverse kampeer tips, check dan: Camping Belgie Blogspot

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo