FB pix Kerstmis in Nederland - Artikelpost

Kerstmis in Nederland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1290 | Aantal woorden: 537 | Datum: | 0 commentaar

Kerst wordt in Nederland door velen groots gevierd. Sinterklaas en kerst worden dan ook gezien als de twee belangrijkste vieringen in ons land. Daarbij kent kerstmis veel tradities die al tientallen jaren bestaan, waardoor kerst ook een feest is van mooie herinneringen.

Gezellig samen zijn
Kerst is toch wel het feest van gezellig samen zijn. Het begint op kerstavond, waar mensen samen komen. Dit gebeurt op grote schaal in de kerk, maar ook zeker gewoon lekker thuis. Vooral Eerste Kerstdag is een dag van gezellig samen zijn met familie. Op Tweede Kerstdag worden vaak vrienden bezocht. Daarnaast is kerst ook een mooie aangelegenheid voor bedrijven om hun werknemers en hun gezin te bedanken voor een jaar van hard werken met een geweldige kerstshow.

Hoe wordt de dag gevuld?
Met kerst kennen we allemaal de standaard bezigheden die tot de tradities behoren. Op de eerste plaats is dit het gourmetten. Het is een leuke en gezellige manier om het diner in te vullen, lekker met een wijntje erbij. Vaak neemt het gourmetten gemakkelijk twee uur in beslag en dit zorgt ervoor dat we met kerst het langst aan tafel zitten. Daarnaast worden er veel spelletjes gedaan met kerst, en dan voornamelijk in de avonden. De middag besteden we vaak aan het uitpakken van cadeautjes, al dan niet in combinatie met het voorlezen van een bijbehorend gedicht, samen lachen, herinneringen ophalen en anekdotes vertellen.

Tijden veranderen
Een traditie die ook echt bij kerst hoorde, was wel het versturen van kerstkaarten. Familie, vrienden, kennissen, buren en collega's kregen allemaal een kaartje om hen een gezellige kerst en een goed nieuw jaar te wensen. Deze traditie is aan het vervagen. Steeds meer mensen vervangen het kaartje dat over de post gaat door een kaartje die digitaal wordt verstuurd. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van chatdiensten, sms en social media om iedereen een fijne kerst te wensen. Hoewel steeds meer mensen elkaar op deze nieuwe manier benaderen vinden de meesten het toch erg jammer dat het versturen van kerstkaarten uit de tijd raakt.

Het uiterlijk van kerst
Met kerstmis verandert de hele wereld, en dus ook Nederland. De straten worden verlicht door de vele lichtjes aan de huizen, in de bomen en zelfs rond lantaarnpalen. Ook binnen wordt het extra gezellig gemaakt met vele lichtjes, muziekjes en natuurlijk een kerstboom. Een ander gezicht dat echt bij kerstmis hoort is natuurlijk die van de Kerstman. De laatste jaren heeft de Kerstman aanzienlijk aan populariteit gewonnen ten opzichte van Sinterklaas. In bepaalde plaatsen in Nederland wordt de Kerstman op grootse wijze verwelkomd.

 

 

 

Over de Auteur

Luxor schrijft voor Alles Kids

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo