Leuke en Bijzondere dingen om te doen in Amsterdam voor stellen. - Artikelpost

Leuke en Bijzondere dingen om te doen in Amsterdam voor stellen.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 118 | Aantal woorden: 1444 | Datum: | 0 commentaar

Leuke en Bijzondere dingen om te doen in Amsterdam voor stellen.





Amsterdam is een stad vol leuke dingen om te doen, maar wat als je op zoek bent naar iets speciaals, iets bijzonders wat je niet zo gemakkelijk vindt als je op google gaat. Als lokale gids heb ik voor jou 5 bijzondere dingen verzameld die erg bijzonder zijn en jouw bezoek aan Amsterdam er een maakt om niet snel te vergeten. Lees verder voor 5 leuke maar vooral bijzondere dingen om te doen in Amsterdam 


Prinseneiland Amsterdam

Een must see in Amsterdam voor stellen die op zoek zijn naar een romantische pittoreske plek die buiten de gebaande paden ligt is: “Prinseneiland”.Op loopafstand van het Centraal station is een klein stadsparadijs. Verbonden met de rest van de stad door drie smalle bruggen. Het is dus letterlijk een eiland. Op Prinseneiland kun je je vergapen aan de kleurrijke boten, de ateliers van kunstenaars en gebouwen uit de 16e en 17e eeuw. Wist jij dat de Amsterdamse grachten schoon genoeg zijn om er in te zwemmen? Op Prinseneiland is het zo stil en relaxed! Dit is mijn favoriete plek om te zwemmen. Als je op zoek bent naar een authentieke Amsterdamse buurt, met een vleugje romantiek en intimiteit, dan is dit een heerlijke plek om te ontdekken.

 

Een Romantische Boottocht door de Amsterdamse grachten.

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder een boottocht op het water van de Amsterdamse grachten. Ik geloof dat Amsterdam zo mooi is vanaf het water omdat je de stad ziet zoals je die nog nooit gezien hebt. Vaak denken mensen aan Amsterdam als een stad van drugs, prostitutie en bier, maar de stad heeft zoveel meer. Ik heb Romantic Tour Amsterdam opgezet om juist de romantische kant van de stad tot leven te laten komen. Dit doe ik door romantische verhalen te vertellen en muziek te laten horen waardoor de romantische kant van de stad tot leven komt. We bieden romantische boat tours aan, maar ook huwelijksaanzoeken op het water.

 

Verborgen geschiedenis

 

Voor liefhebbers van romantiek en geschiedenis biedt Museum Onze Lieve Heer op Zolder beiden. Oorspronkelijk gebouwd in de 17e eeuw voor katholieken die in die tijd niet mochten aanbidden. In het geheim bouwde een Duitse man een verborgen katholieke kerk op de zolder van zijn huis. Deze kerk en dit huis heeft de tand des tijds overleefd want het staat er al 450 jaar. Pittoresk en prachtig bewaard gebleven, is het nu een museum. En wat het allemaal nog extra bijzonder maakt is, dat als je langs het gebouw aan de drukke straat loopt, je nooit zou raden wat voor een verborgen schat achter de muren schuilt. Hier onthult Amsterdam haar ware poëtische schoonheid, een must voor geliefden. En voor geliefden die gaan trouwen is dit een officiële trouwlocatie. 

 

Een wandeling in hun schoenen

 

Als kunstliefhebber kent u misschien de Gouden Eeuw, de 16e en 17e-eeuw waarin de Nederlandse kunst en architectuur hoogtij vierden.  Er zijn maar weinig plekken waar je echt kunt ervaren hoe het zou zijn om te wonen in deze weelderige luxe huizen die toen gebouwd zijn. Wil jij een reis in de tijd maken, bezoek dan het Museum Van Loon, een huis dat je zal verrassen in zijn schoonheid; grote trappen, adembenemende decoratie en meubels, een betoverende tuin met ook een bijzondere stal op het terrein. Een must voor die koppels die zichzelf graag laten vervoeren naar het romantische decor van een ander tijdperk.

 

Een Out of the Ordinary must see in Amsterdam

 

Als je een veerboot neemt aan de achteruitgang van het Centraal Station, vind je je weg naar een van de beste plaatsen om te bezoeken in Amsterdam: Nieuwendammerdijk. Oorspronkelijk was het een middeleeuws dorp waar de zee voortdurend de huizen van de bewoners overspoelde. Ze besloten om één lange straat op de dijk te bouwen om hun huizen veilig en droog te houden en deze straat bestaat nog steeds. De gebouwen zijn in zoveel eclectische stijlen en kleuren, het is een buitengewone straat, zo schilderachtig en onmiskenbaar Nederlands. Aan deze straat bevindt zich één café, Café ‘t Sluisje met uitzicht op een handmatig te openen kanaalsluis. In de zomermaanden is het heerlijk om buiten te zitten en naar de boten te kijken die de sluis openen. Een stukje echte Nederlandse cultuur.

Een prachtige manier om de Nieuwendammerdijk te bezoeken is met de fiets. Bij Romantic Tour Amsterdam bied ik een heerlijke fietstocht aan, perfect voor koppels, waar we deze bijzondere plek bezoeken. Neem hiervoor contact met mij op.

 

Rocco Vermijs

Romantic Tour Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Mijn naam is Rocco, Ik geloof dat Amsterdam de stad van de Romantiek is, Ik ben mijn carrière begonnen als professioneel danser en choreograaf. Ben geboren in Nederland en heb over de hele wereld gedanst, Ik heb in drie andere landen gewoond en heb reizen gemaakt naar 25 landen! In schrijf over Amsterdam om koppels te helpen een Romantisch meest verblijf in Amsterdam te ervaren. Daarnaast bied ik romantiche boottochten en wandeltours aan waar ik je Romantiek en Magie van de stad voelbaar maak.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo