Luxemburg - land vol verrassingen - Artikel Post - Artikel Marketing

Luxemburg - land vol verrassingen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Visit Luxembourg
Gezien: 501 | Aantal woorden: 604 | Datum: Mon, 15 Jul 2013 | 0 commentaar

Reizigers die een traditionele maar toch moderne stad vlakbij indrukwekkende natuurspektakels waarderen, moeten absoluut eens een paar ontspannende dagen in Luxemburg plannen.

Luxemburg is het land van grote verscheidenheid en contrasten. Hoewel de hoofdstad van het Groothertogdom slechts 100.000 inwoners telt, tref je hier mensen uit meer dan 150 verschillende landen. Zij kunnen allemaal de troeven van de meer dan duizend jaar oude vestingstad naar waarde schatten en ervan genieten. Het wordt niet voor niets het groene hart van Europa genoemd: een derde van de oppervlakte bestaat uit groene zones, die uitnodigen om te wandelen of te fietsen. Het oude stadsgedeelte rond de kathedraal behoort al ettelijke jaren tot het wereldcultuurerfgoed van de Unesco. Terwijl je rondom de Bockrotsen de imposante overblijfselen van de toenmalige vestingwerken kan bewonderen, onderscheidt de Europa- en bankenwijk zich door zijn uitstekende eigentijdse bouwwerken, waaronder de veelgeprezen Philharmonie en het lichtovergoten museum voor moderne kunst (Mudam). Ondanks zijn adembenemende modernisering in de laatste decennia is Luxemburg altijd een metropool op menselijke schaal gebleven. Je kan gerust door de winkelstraten flaneren, op een schaduwrijk terrasje gaan zitten voor een glas wijn en daarna een van de talrijke restaurants opzoeken. Daar wordt alles aangeboden, van de Duitse keuken tot sterrenmenu's. En aangezien de meertaligheid een deugd van de Luxemburgers is, voel je je hier automatisch thuis...

Verscheidenheid en contrasten worden tot buiten de stadsgrenzen voortgezet. In slechts enkele minuten ben je met de wagen in een van de vier regio's van het land die een bezoek waard zijn. Diep ingesneden, bosrijke dalen en winderige hoogplateaus typeren de noordelijk gelegen Ardennen.

De bezoekers kunnen uitkijken naar vergezichten op een grandioos natuurdecor, twee natuurparken die bekend zijn voor hun regiotypische, biologische producten en talrijke middeleeuwse kastelen en burchten.

Het Müllerdal dat door de bevolking liefdevol 'klein Luxemburgs Zwitserland' wordt genoemd, bekoort met zijn indrukwekkende rotsformaties. Veeleisende wandelvrienden kunnen hier zeker en vast hun hartje ophalen. Een echte aanrader is ook een uitstapje naar de abdijstad Echternach, die als oudste plaatsje van het land geldt en zijn internationale reputatie te danken heeft aan een prominent muziekfestival en de gelijknamige Springprocessie op pinksterdinsdag.

In het oosten ligt de Moezelregio met haar zachte microklimaat en de wijnbergen. Langs de grensrivier met de Bondsrepubliek wordt een fietstochtje aanbevolen. Bovendien moet je de wijnstraat met haar middeleeuwse dorpen zeker ontdekken. Daar kunnen fijnproevers niet alleen genieten van heerlijke crémant en witte wijnen, maar eveneens van smaakvolle gerechten uit de plaatselijke keuken, zoals de typische frituur (kleine gefrituurde riviervissen).

Het "land van de rode aarde" in het zuiden is genoemd naar het roodgloeiende ijzererts dat lange tijd voor de welvaart van het land zorgde. In de verlaten industriegebieden die de natuur opnieuw veroverd heeft, kan de bezoeker uitvoerig wandelen of een ritje met een historische trein ondernemen.

Meer informatie en het volledige aanbod vind je op: www.visitluxembourg.com

 

 

 

© ONT

 Over de Auteur

The Luxembourg National Tourist Office is the Grand Duchy’s official promotion agency for tourism.

Its key mission is the promotion of Luxembourg as a tourist destination.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[108 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo