Maak de wereld van ouderen groter met een duofiets - Artikelpost

Maak de wereld van ouderen groter met een duofiets

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 177 | Aantal woorden: 517 | Datum: | 0 commentaar

Voor ouderen die in een verpleeghuis wonen is hun wereldje vaak nog maar klein. In de meeste gevallen zijn ze afhankelijk van de tuin of de buurtwinkel in de nabije omgeving, omdat grotere afstanden echt niet meer te doen zijn. Tot voor kort dan. Want als je ervoor wil zorgen dat ouderen weer een ruimere omgeving hebben, dan is het een goed idee om een duofiets aan te schaffen. Deze duofiets zorgt ervoor dat de senioren weer grotere afstanden kunnen afleggen en wat meer variatie in hun dagelijkse sleur kunnen krijgen. Daarbij vinden de ouderen die al gebruik mogen maken van een duofiets het alleen maar geweldig.

De duofiets trotseert hindernissen

Veel ouderen hebben last van loopklachten. Zo kunnen veel mensen op leeftijd alleen korte afstanden afleggen of zijn ze afhankelijk van een rollator. Met een duofiets is dit een ander verhaal. De duofiets zorgt ervoor dat je maar een beetje kracht hoeft te zetten om grote afstanden af te leggen. Dit komt onder andere vanwege de trapondersteuning, waardoor de ouderen tijdens het fietsen worden geholpen om door te kunnen blijven fietsen. Daarnaast zorgt de trapondersteuning ervoor dat obstakels als bruggen geen punt meer zijn. De duofiets is zo ontworpen dat een hoogteverschil eenvoudig opgevangen kan worden. Waar veel senioren niet meer over stukken weg konden die niet egaal waren, is dit dankzij een duofiets verleden tijd.

Gezelligheid op breed niveau

In een verpleeghuis heb je aan één duofiets al genoeg. Dit komt omdat niet alle senioren tegelijkertijd op pad willen gaan. Er kan dus makkelijk afgewisseld worden wie nu aan de beurt is. Het voordeel voor de ouderen is dat je altijd samen op pad kunt. Zoals de naam al zegt rijd je op een duofiets met zijn tweeën. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze het langer volhouden om te kunnen fietsen, maar ook dat het rijden meteen een stuk gezelliger is. Weer eens lekker op stap gaan is leuk, maar als dat gedaan kan worden met de beste vriend in het tehuis maakt dat het alleen nog maar mooier.

Avontuurlijk en gezond

Veel ouderen zullen noodgedwongen naar de scootmobiel grijpen wanneer ze een lange afstand moeten afleggen. Dit is naast saai ook minder gezond, omdat je voor het grootste gedeelte alleen maar zit. Met een duofiets blijf je in beweging en kunnen de spieren getraind blijven worden om klachten zo lang mogelijk uit te kunnen stellen. Bovendien gebruik je bij een duofiets alleen je eigen benen om vooruit te kunnen, dus wachten op het opladen van de accu is niet nodig. Zolang de fiets aanwezig is, kan deze dus gebruikt worden wanneer je maar wilt. Met een duofiets gaat er voor senioren een wereld weer open waarvan ze al tijden dachten dat dit niet meer mogelijk was.Over de Auteur

Sjaak van Leers | Marketeer

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo