Maak een stedentrip door Toscane - Artikel Post - Artikel Marketing

Maak een stedentrip door Toscane

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 468 | Aantal woorden: 671 | Datum: | 0 commentaar

Als je echt iets van een land of regio wil zien, moet je het niet bij één stad houden. Een stedentrip kan je de mooiste dingen laten ontdekken. Nu zal je je waarschijnlijk afvragen waar je moet beginnen met je stedentrip door Toscane.

 

Florence

De eerste stad waar we onze ogen te goed aan kunnen doen is Florence, meteen de hoofdstad van de Italiaanse regio Toscane. De stad is redelijk druk door al het toerisme dat het aantrekt. De stad is erg mooi en heeft mooie bezienswaardigheden, zoals het Uffizi. Voor het Uffizi moet is het wel verstandig kaarten te reserveren. Een andere mooie bezienswaardigheid is de Basilica di Santa Maria del Fiore, de kathedraal van Florence. Het is één van Europa's grootste kathedralen. Niet al te ver van de kathedraal staan nog vele andere bouwwerken die absoluut een bezoekje waard zijn.

 

Livorno

Als we doorgaan, komen we in Livorno. Een stad die rijk is aan musea. Je kunt je hart ophalen aan de kunst in één van de maar liefst acht musea die er te vinden zijn. Naast musea valt er natuurlijk ng veel meer te zien. Iets wat hoge ogen gooit, is het Terazza Mascagni. Het is een groot terras aan de oever. Het terras is op sierlijke wijze gedecoreerd met schaakbordmotief in de tegels. Het ziet er artistiek uit en levert bijzondere plaatjes op.

 

Pisa

Door naar de stad die we allemaal kennen, Pisa. De stad staat natuurlijk bekend om de scheve toren die massa's toeristen trekt. Er valt veel meer te zien dan alleen de toren. In Pisa zijn er bijvoorbeeld drie prachtige botanische tuinen te vinden. De tuinen Orto Botanico, Piazza Martiri della Libertà en Giardino Scotto liggen in en nabij het centrum van Pisa.

 

Viareggio

Tijdens je stedentrip door Toscane is Viareggio zeker een mooie stad om te bezoeken. De stad staat in tegenstellingen tot een aantal andere steden van de stedentrip door Toscane niet bekend om de bouwwerken. Viareggio staat bekend om haar status al badplaats. De badplaats is ontstaan in de 18e eeuw en is daarmee de jongste badplaats aan de Italiaanse kust. Naast dat het een mooie badplaats is, kent het ook een carnaval. Voor dit volksfeest is zelfs een museum opgericht. Het heet het Museo del Carnavale. Hier vind je veel over de historie van het Italiaanse carnaval.

 

Massa

Een bijzondere stad in de regio is Massa. Het was ooit een prinsdom. Het stadje staat vol met prachtige bouwwerken, maar één van de mooiste is toch zeker wel het Palazzo Ducale. Het is een oud kasteel met een sprookjesachtig uiterlijk. De architectuur van het gebouw is extravagant. Iedere foto die van het gebouw gemaakt wordt, lijkt een foto van een totaal ander gebouw te zijn. Het gebouw ziet er nog heel jong uit, maar niet is minder waar. Het dateert al uit het begin van de 18e eeuw.

 

Overnachting

 

Een aanrader is om vlak bij een aantal steden van de stedentrip door Toscane wat campings op te zoeken. De volgende dag kan je gewoon weer in de auto stappen en verder gaan met je stedentrip. Hier een overzicht met campings.Over de Auteur

Italie fanaat. Hou van reizen en de kust.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo