FB pix Meest bezochte pretparken - Artikelpost

Meest bezochte pretparken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1631 | Aantal woorden: 803 | Datum: | 0 commentaar

De meeste van ons houden het liever bij pretparken in eigen land. Er zijn echter pretpark fanaten die de beste pretparken ter wereld willen bezoeken. Wat je het beste park mag noemen, is moeilijk te bepalen. Er zijn wel pretparken die vaker bezocht worden dan anderen. Mocht je een wereldreis maken en een enorme pretpark fan zijn, moet je zeker dit artikel lezen.

Noord Amerika
In Noord Amerika trekken de Disney parken de meeste bezoekers. De top 6 aan meest bezochte parken in Noord Amerika bestaat dan ook uit parken die direct of indirect tot Disney behoren.

Magic Kingdom
Het meest bezochte park ligt in Lake Bena Vista, Florida. Magic Kingdom is een park met verschillende themaparken. Zo is er onder andere adventureland, frontierland en fantasyland. De afwisseling in het park is waarschijnlijk een reden voor het succes.

Naast het meest bezochte park in Noord-Amerika is het met zijn 16.972.000 bezoekers in 2010 ook het meest bezochte park ter wereld!

Azië en Oceanië
Ook in Azië zijn de Disney parken het populairst. De meeste pretpark bezoekers komen uit Japan.

Tokyo Disneyland
Dit is het eerste Disneypark dat buiten de V.S. gebouwd is. Het heeft 7 gethematiseerde onderdelen. Het Japanse park staat op de derde plaats van meest bezochte parken ter wereld en op de eerste plaats in Azië en Oceanië. Het park trok in 2010 14.400.000 bezoekers.

Disneyland

Europa
Niet verrassend: ook in Europa is het meest bezochte park een Disney park. Mocht het eentonig worden raad ik een dagje uit in Slagharen aan of op stap naar de Efteling, welke op de derde plaats staat van meest bezochte parken in Europa en op de 24e plaats van meest bezochte parken ter wereld.

Disneyland Parijs
Dit bekende park ligt in Frankrijk in Marne-la-Vallée, vlakbij Parijs. Het park is met 10.500.000 bezoekers het op vier na meest bezochte park ter wereld en het meest bezochte park van Europa. De indeling lijkt op die van de zusterparken Magic Kingdom en Disneyland Californië.

Zuid-Amerika en Mexico
Alleen in Zuid-Amerika zul je geen Disneypark vinden op de lijst van meest bezochte parken. Waarschijnlijk omdat er daar (nog) geen Disneypark is.

Six Flags México
Six Flags in Mexico City haalt de eerste plaats van meest bezochte parken in Zuid-Amerika. Het is het enige Six Flags park in Latijns Amerika. Het park heeft 5 achtbanen en 2 water attracties. Het is een tijd het huis geweest van de orka die de hoofdrol had in de film ‘Free Willy’.

Het park is het meest bezochte park in Zuid-Amerika, maar haalt met zijn 1.950.000 bezoekers in 2009 de top 25 van meest bezochte parken in 2010 niet.

Over de Auteur

Altijd op zoek naar de leukste pretpark weetjes!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo