FB pix Met de boot naar Engeland: alle opties op een rij - Artikelpost

Met de boot naar Engeland: alle opties op een rij

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1163 | Aantal woorden: 637 | Datum: | 0 commentaar

Heeft u plannen om met de boot naar Engeland  te gaan? Dan zijn er verschillende opties mogelijk, zowel vanuit Nederland als vanuit het buitenland. Hieronder een overzicht.

IJmuiden - Newcastle
U heeft vanuit Nederland de mogelijkheid om via IJmuiden met de veerboot naar Newcastle te varen. Dit is een betrekkelijk lange reis van ongeveer 16 uur. De veerdienst is zeven keer per week beschikbaar voor de tocht. Deze mogelijkheid is voor mensen die in de buurt van Newcastle moeten zijn en in Noord-Holland wonen een geschikte optie. Buiten het feit dat de reis vrij lang duurt, zijn er ook verschillende faciliteiten aan boord. Zo kunt u slapen, eten en drinken op de boot.

Hoek van Holland - Harwich
Vanuit Hoek van Holland is een andere mogelijkheid om met de boot van Nederland naar het vaste land van Engeland te varen. De bestemming is in dit geval Harwich. De reis is ten opzichte van het traject IJmuiden - Newcastle is stuk korter en duurt zo'n zes uur en 30 minuten. De ferry beschikt over verschillende faciliteiten aan boord, waaronder verzorgde maaltijden en slaapplaatsen. Gezien de ligging van Hoek van Holland is dit een serieuze optie voor mensen uit de randstad en provincie Zuid-Holland, aangezien de centrale ligging van Hoek van Holland. Een ander voordeel is de relatief korte reis. De dienst vaart 14 keer per week.

Rotterdam - Hull
De laatste optie om direct met de boot vanuit Nederland te vertrekken is het traject Rotterdam - Hull. Deze tocht is met name geschikt als men in de omgeving van Liverpool of Leeds afreist. De veertocht duurt in totaal 12 uur en ligt qua reistijd tussen de andere Nederlandse opties in en is qua faciliteiten vergelijkbaar met de overige veerdiensten. De veerdienst wordt aangeboden door P&O Ferries. De dienst is zes keer per week beschikbaar. 

Zeebrugge - Hull
Ook vanuit België is het mogelijk om met een veerboot het Britse vaste land te betreden. Net als de dienst vanuit Rotterdam, vaart de boot naar de haven van Hull. Gezien de zuidelijke ligging van Zeebrugge duurt deze reis geen 12 maar 14 uur en 30 minuten. Voor de geïnteresseerden uit de provincies Zeeland en Noord-Brabant is dit een serieuze optie, gezien de afstand tot Zeebrugge. De veerboot heeft een frequentie van zes keer per week.

Calais - Dover
Toch wel de meest bekende veerdienst over het Kanaal is die van Calais naar Dover. Vanuit het Franse vaste land is het ongeveer 1,5 uur varen naar de haven van Dover. Dit is een goede optie, wanneer u in het zuiden van het land woont en als bestemming Londen of Southampton heeft. De dienst vaart maar liefst 23 keer uit per dag.

Duinkerken - Dover
Een andere interessante optie voor inwoners uit Zuid-Nederland en/of België is de verbinding tussen Duinkerken en Dover. Duinkerken ligt zo'n 50 kilometer noordelijker dan Calais en scheelt weer een stuk rijden met OV of auto. Vanuit Duinkerken wordt 12 keer uitgevaren naar Dover.

Kortom genoeg interessante opties om zowel vanuit Nederland als België en Frankrijk Engeland aan te doen met de veerboot.

Over de Auteur

P&O Ferries ie een rederij met veerdiensten op de Noordzee en het Engelse kanaal. Veerboot overtochten voor vrachtvervoer, auto´s en passagiers in alle regio´s van Groot Brittannië.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo