FB pix Mooie vakantieplekken in Nederland - Artikelpost

Mooie vakantieplekken in Nederland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1475 | Aantal woorden: 690 | Datum: | 0 commentaar

De pracht van Nederland wordt vaak over het hoofd gezien, zowel door Nederlanders als toeristen. Men denkt bij Nederland al snel aan de Wallen en de legale wiet. Ons land heeft echter veel meer te laten zien.

Madurodam
Madurodam

Een oude bekende, toch een die je echt een keer gezien moet hebben. In Madurodam kan je in een dag heel Nederland gezien hebben. En zo doe je ook meteen inspiratie op voor je volgende uitstapje. Madurodam is leuk voor jong en oud (vooral voor jong, dankzij de speeltuin).

Rotterdam

Rotterdam heeft een van de grootste havens ter wereld. Daar hoort ook een groot Maritiem Museum bij. In Rotterdam kan je alles leren over de haven van Amsterdam en het zeeleven. Boek een hotel in Rotterdam en zorg voor voldoende nachtrust. Er zijn namelijk nog meer musea te bezoeken in Rotterdam, waaronder het historisch museum van Rotterdam en het Museum Boijmans Van Beuningen.

Monnickendam

Het kleine pittoreske stadje Monnickendam. Dit plaatsje telt tegenwoordig iets meer dan 10.000 inwoners. De scheepsvaart is van groot belang geweest voor het stadje. Door een grote brand zijn de meeste gebouwen in het dorp vergaan, m.u.v. de Speeltoren. Deze is zeker het bezoeken waard, net als het buibehorende museum.

Keukenhof

Een bekende, maar toch zeker het benoemen waard: de Keukenhof. Het prachtige bloemenpark dat bezoekers trekt van over de hele wereld. Het park is maar een periode van 2 maanden per jaar open. Probeer dus in die korte tijd de tentoonstellingen te zien en een tochtje te maken met de boot.

Gouda

Gouda staat niet alleen bekend om de kaas, maar ook om stroopwafels! Als Nederlander zijn deze twee zaken misschien niet meer zo bijzonder voor je. In de zomer verandert dat echter. Je kan dan Gouda zien zoals zij al 100 jaar is op de kaasmarkt. Verder kan je er de prachtige Sint-Janskerk vinden en prachtige middeleeuwse huizen, knusse steegjes en mooie grachten. In december gaat in Gouda al het elektrische licht uit en vervangen door duizenden kaarsen. Een erg mooi zicht.

Zwolle

Deze stad is meerdere malen uitgeroepen tot groenste stad van Nederland en zelfs eenmaal tot groenste stad van Europa! Naast de prachtige architectuur kunt u ook genieten verschillende musea, waaronder het Sinterklaasmuseum. Ook is Zwolle een geschikte stad om te skaten.

Deventer

Deventer

Een stad die vele records op zijn naam heeft staan. Deventer heeft het oudste stenen huis van Nederland, het oudste park en zelfs de oudste wetenschappelijke bibliotheek. Niet zo vreemd als je bedenkt dat Deventer ook behoort tot een van de vijf oudste steden van Nederland. Museum- en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Deventer. 

Over de Auteur

Op zoek naar de meest bijzondere of interessante locaties.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo