Ontdek Rotterdam - Artikelpost

Ontdek Rotterdam

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 425 | Aantal woorden: 927 | Datum: | 0 commentaar

Je kent Rotterdam wellicht als één van de grootste havens ter wereld, en de tweede grootste stad in Nederland. Hoewel dit allebei klopt, heeft Rotterdam nog veel meer in zijn mars. Van cultuur tot wolkenkrabbers, klassieke windmolens en chique buurten, is Rotterdam een levendige en pittoreske stad die zeker een keer moet bezoeken. Tijdens ons recente verblijf in het zeer aan te bevelen Manhattan Hotel, ontdekten we vele prachtige bezienswaardigheden van deze stad. Hier zijn een paar aanraders van GET Rotterdam!

 

Ontdek de Oude Haven

Ook wel bekend als 'Wijn haven', dit prachtige stukje Rotterdam combineert oud en nieuw, met oude schepen in het water en de moderne wolkenkrabbers hoog boven je. Het is de perfecte plek in Rotterdam om te eten en drinken, vooral in de zomer wanneer je buiten kunt zitten op de terrasjes. Leuk feit – de eerste wolkenkrabber in Europa was eigenlijk gebouwd hier in 1898, niet alle wolkenkrabbers zijn dus moderne gebouwen.

 

Museum Boijmans van Beuningen

Dit museum wordt bij de mooiste musea van Nederland geschaard, en mag zeker niet ontbreken aan een cultureel uitje in Rotterdam. Hier vindt je tal van kunstwerken die afkomstig zijn van niet alleen Nederland, maar de rest van Europa. Je vindt hier ook kunst van Rembrandt, Van Gogh, Dali, Bosch en Christo. Het in 1935 gebouwde rode bakstenen gebouw is ook de moeite van een bezoekje waard.

 

Huis Sonneveld

Als je een architektuur liefhebber bent dan is het Huis Sonneveld een must bij je bezoek aan Rotterdam. Gebouwd in 1930 en een mooi voorbeeld van het Hollandse functionalisme. Het is vooral een practisch ontwerp, maar het resultaat mag er zijn. Het Museum is volledig gerenoveerd in de afgelopen jaren.

 

SS Rotterdam

Een bezoek aan de SS Rotterdam is veel meer dan alleen maar hebben een tour op een oude boot. U kunt op deze prachtige gerenoveerde boot niet alleen dineren of een drankje drinken, maar het is ook een trouwlocatie en congrescentrum. Het prachtige uitzicht over de Maas is natuurlijk het klapstuk.

 

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is een van deze iconische monumenten van Rotterdam. Deze kabel-stijl brug in meer dan 800 meter lang, en heeft de bijnaam ‘De Zwaan'. De brug is zo groot dat het een markant punt vormt van de Rotterdamse skyline. S’avonds is de brug prachtig verlicht.

 

Museumpark

Gelegen tussen enkele van de mooiste musea van Rotterdam, is het toepasselijk genaamde Museumpark de perfecte plek om te wandelen als de indrukken van Rotterdam je iets te veel worden. Zeker als het zonnetje schijnt is het een goede plek om te relaxen. Zorg ervoor dat houd je ogen open als je rond het park loopt wat er is het één en ander te ontdekken.Over de Auteur

Erik Meijer organiseert onder de vlag GET Rotterdam uitjes in Rotterdam voor zowel bedrijven als particulieren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo