FB pix Op vakantie in Eure - Normandie - Artikelpost

Op vakantie in Eure - Normandie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1119 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

Eure is een Frans departement met ongeveer 600.000 inwoners. Qua natuur is Eure één van de mooiste gebieden: veel woud en tal van rivieren. En ook qua (kunst)historie heeft dit Franse departement – gelegen in Normandië – prachtige zaken te bieden. Niet alleen de hoofdstad Évreux bezit vele bezienswaardigheden, ook in de kleinere steden en dorpen is het heerlijk toeven. Opmerkelijk voor Évreux is het grote aantal abdijen in dit departement.

 

Boekt u een vakantiehuis in Normandië – en dan in het departement Eure – , dan bent u gegarandeerd van een vakantie vol bezienswaardigheden. In de hoofdstad Évreux is de grootste bezienswaardigheid de kathedraal: in oorlogen meermaals vernietigd, maar prachtig heropgebouwd. De kathedraal beschikt over wonderschone gebrandschilderde ramen en houten kapelafsluitingen. Dit is zeker een bezienswaardigheid in Normandië die recht heeft op een bezoek. 
Zo'n vijf kilometer ten zuidoosten van Vernon ligt Giverny. Wanneer u gekozen heeft voor het boeken van een vakantiewoning in Normandië dan is dit een echte aanrader. Giverny is met name bekend geworden, vanwege één van haar inwoners: schilder Claude Monet. Hij woonde tussen 1883 en 1926 in Giverny. Het huis en de tuinen van Monet – die hij overigens veelvuldig schilderde – zijn gerestaureerd en open gesteld voor toeristen. Uitgekeken in het huis en de tuinen van Monet? Een stukje verderop ligt een museum over de Amerikaanse kunst tussen 1770 en nu: het Musée d'Art Américain. 

 

Vakantiehuizen in Normandië kunnen ook geboekt wordt in het Seine-dal: in Les Andelys. Dit wordt gekenmerkt door ruïnes van het Château Gaillard. Rond het jaar 1200 wilde Richard Leeuwenhart met deze burcht de Franse koning belemmeren Rouen te bereiken. Helaas voor Leeuwenhart wisten de Fransen in het jaar 1204 deze stad toch te veroveren. Wederom een prachtige locatie met een rijke geschiedenis, die zeker een bezoek waard is.

Over de Auteur

Interzon verhuurt vakantiehuisjes in diverse Franse departementen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo