FB pix Op vakantie in La Manche - Normandie - Artikelpost

Op vakantie in La Manche - Normandie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1115 | Aantal woorden: 474 | Datum: | 0 commentaar

La Manche is een noordwestelijk gelegen departement in Normandië, wat grenst aan het kanaal. De hoofdstad van La Manche is Saint-Lo, en verder kent dit departement andere belangrijke/grote steden zoals Avranches, Granville, Donville, Coutances, Cherbourg, Brecery en Barenton. In totaal beslaat La Manche de gehele kust van Normandië, gezien vanaf Cherbourg tot Mont Saint-Michel. De kustlijn is 355 kilometer lang, waarbij stranden, kliffen en havens elkaar ombeurten afwisselen. In de charmante vissersdorpjes in dit deel van Normandië bepaalt het getij het ritme van de dag.

 

Vakantiewoningen in Normandië zijn er genoeg, zeker in La Manche, waar vele bezienswaardigheden te vinden zijn. In dit departement is bijvoorbeeld Mont St. Michel een echte aanrader: al in het eerste millennium werd dit al bewoond. In de achtste eeuw na Christus werd hier een abdij opgezet om aartsengel Michaël te eren. Deze rots in de zee werd door de jaren heen steeds meer bebouwd, en momenteel is dit een populaire “attractie” bij de toeristen. Kiest u voor een vakantiehuis in Normandië dan is het een aanrader om dit te boeken in de buurt van de eilanden Chausey, Tatihou, Jersey of Guernsey. Hier kan urenlang gewandeld worden, ver weg van de alledaagse drukte in de stad. Heerlijk om tot rust te komen tijdens uw vakantie.

 

Bij het boeken van vakantiehuisjes in Normandië kan ook rekening gehouden worden met de vele bezienswaardigheden. Een vakantiehuis vlakbij deze bezienswaardigheden is zeker de moeite. Denk bijvoorbeeld maar aan Granville: de haven wordt continu bezocht door vissers en ook de pleziervaart meert hier regelmatig aan. De bijnaam Monaco van het noorden is dan ook niet geheel onterecht voor Granville. Vanuit Granville is ook een prachtig uitzicht te vinden op de Kanaaleilanden. Maar uiteraard zijn ook andere steden zeker de moeite van het bezoeken waard tijdens een vakantie in Normandië.

 Over de Auteur

Interzon verhuurt vakantiewoningen in een groot deel van Frankrijk, waaronder La Manche in Normandië.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo