FB pix Op vakantie in Normandië - Artikelpost

Op vakantie in Normandië

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1008 | Aantal woorden: 473 | Datum: | 0 commentaar

 

De Franse regio Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk, langs het Kanaal tussen Bretagne en Picardië. Deze historierijke provincie wordt bewoond door 3,3 miljoen mensen. De grootste steden in Normandië zijn Rouen, Le Havre, Caen, Cherbourg en Évreux. In een klein deel van Normandië wordt door de bevolking nog echt de Normandische streektaal gesproken. Eén van de Franse departementen uit Normandië is Calvados. Dit departement ligt in de regio Basse-Normandië en heeft Caen als hoofdstad. Calvados is met name bekend geworden wegens de cider- en calvadosproductie (soort cognac).

 

De hoofdstad Caen heeft ongeveer 115.000 inwoners. Deze stad ligt ongeveer 15 kilometer van het Kanaal weg. In de zomermaanden van 1944 werd Caen voor ruim 75% verwoest tijdens de landingsoperaties van de geallieerden, maar sindsdien is de stad grootschalig herbouwd. Nu kan Caen gerekend worden tot één van de meest bezienswaardige steden in Normandië. Het is dan ook niet gek dat er veel vakantiehuizen in Normandië staan, waar toeristen kunnen verblijven. De prachtige kerk in deze stad en de haven in het oosten van Caen zijn twee belangrijke bezienswaardigheden voor toeristen. Net buiten het centrum van Caen is een prachtig oorlogsmuseum waar het leven van de soldaten destijds tentoon wordt gesteld. In Normandië is er geen groter en moderner museum te vinden over het leven van de soldaten gedurende de zomer van 1944.

 

Wanneer u een vakantiehuis in Normandië boekt, dan zit u qua eten en drinken helemaal goed. De Franse keuken is in Normandië erg populair, wat gemerkt kan worden aan de smaak van de gerechten en de wijnen die werkelijk als de hemel zo lekker smaken. Dit tezamen genomen met de prachtige natuur van Normandië maakt deze streek tot een uiterst geliefde bestemming voor toeristen. Het boeken van een vakantiewoning in Normandië is dan ook een echte aanrader.Over de Auteur

Interzon verhuurt vakantiehuisjes door heel Frankrijk, waaronder in de regio Normandie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo