FB pix Op vakantie naar Barcelona? Tips om geld te besparen - Artikelpost

Op vakantie naar Barcelona? Tips om geld te besparen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2148 | Aantal woorden: 1059 | Datum: | 0 commentaar

Hoe kunt goedkoop en toch optimaal genieten van uw vakantie?

De meeste mensen geven meer geld uit dan gepland tijdens hun vakantie. Vaak zijn deze hoge uitgaven gemakkelijk te vermijden. Ik geef u hier advies om te besparen op uw vakantie.
Wij wilden er graag even tussenuit en hebben een weekendje gepland om Barcelona te bezichtigen. Een net hotelletje geboekt in het centrum van de stad en een vlucht geboekt. We hebben een weekendje ontzettend genoten, maar een maal thuis aan gekomen bleek dat we ruim 600 euro meer hebben uitgegeven dan gepland voor een steden trip voor 2 personen.
L. Smith - Barcelona 2010


Iedereen droomt natuurlijk van een heerlijke vakantie aan het strand of er even fijn een weekendje tussen uit naar een grote stad. Wat achteraf vaak tegen valt zijn de uitgaven die u tijdens uw reis hebt gedaan. Die blijken veelal hoger dan gepland. Met behulp van wat tips zult u zien dat het mogelijk is voor een krapper budget dezelfde reis te maken. Veel mensen weten niet hoe ze de kosten simpel kunnen drukken. Na uw vakantie vraagt u zich natuurlijk af waar u eigenlijk alles aan uitgegeven heeft. Als werknemer van een bedrijf gespecialiseert in het verhuren van vakantie accommodaties in Barcelona krijg ik vaak van dit soort berichten te lezen. Omdat heel veel mensen met dezelfde vragen komen was dat voor mij een aanzet om hierover wat te schrijven. En ik wil middels enkele tips u graag adviseren over voordelige vakanties en hoe u dat aan kunt pakken. Wat heeft u nodig als u op vakantie gaat? Vervoer, accommodatie en eten. Dit zijn heel eenvoudig gezegd de 3 benodigdheden voor een vakantie. Daarnaast wilt u natuurlijk van allerlij uitstapjes en activiteiten gaan ondernemen. Ook hierop kunt u besparen, maar in dit artikel gaan we ons richten op de 3 basis elementen van een vakantie. 

Vervoer
Vliegen voor minder dan 30 Euro is mogelijk.

Bedenk eerst hoever u van huis op reis gaat en met hoeveel mensen u vakantie gaat vieren. Gaat u ver van huis, dan ontkomt u er niet aan om vliegtickets te boeken. Daarover verderop nog wat meer. Voor een relatief korte reis kunt u misschien ervoor kiezen om met de auto, bus of trein te reizen in plaats van met het vliegtuig. Bereken eerst eens hoeveel het zou kosten om met eigen vervoer te reizen.

Als voorbeeld:
Een gemiddelde auto verbruikt 1 liter brandstof op 15 kilometer. Een liter benzine kost ongeveer €1,50. Stel nou eens dat u 1500 km zou moeten reizen. Dan verbruikt de auto ongeveer 200 liter brandstof, wat neer komt op €300. Rekent u de heen en terug reis. Daarbij zult u waarschijnlijk gebonden zijn aan twee maal een overnachting in een hotel (een voor de heen reis en een voor de terug reis). Een simpele hotelkamer boekt u ongeveer vanaf €35 per nacht. Sommeert u deze kosten dan ziet u dat u op z'n minst €350 moet rekenen voor de reis. Dit is exlusieft kosten voor eten en afschrijving van de auto.

Om een vergelijking te maken met reizen per vliegtuig zult u dit bedrag moeten delen door het aantal personen waarmee u in 1 auto reist. Afhankelijk van uw bestemming kunt u veelal kiezen voor goedkope low-budget vliegmaatschappijen. Kijk eerst eens op de websites van Vueling, Ryanair en Easyjet voordat u gaat zoeken op de meer bekendere vliegmaatschappijen. Varieer ook met het vliegveld van vertrek en aankomst. Vaak is het goedkoper een vliegveld te kiezen iets verder van het stadscentrum. Zo kunt u vluchten vinden binnen Europa vanaf €30 retour inclusief luchthaven belasting. Sta ook even stil bij de voordelen en nadelen van vliegen. U hebt een aanmerkelijk kortere reistijd. Aan de andere kant kunt u niet beschikken over een auto op uw bestemming, tenzij u gebruik gaat maken van een huurauto. 

Appartementen in Barcelona
Meer luxe voor een lagere prijs.

U wilt u graag comfortabel slapen, voordelig en ook nog op een gunstige locatie. Laten we er vanuit gaan dat u niet gaat camperen en gebruik wilt maken van een bestaande accommodatie in Barcelona. De meest gemaakte keuze is het huren van een hotelkamer. Toch blijkt dit vaak niet de meest voordelige manier van overnachten. Een hotel is uitermate geschikt als overnachting op weg naar uw bestemming, maar wilt u genieten van een comfortabele accommodatie dan doet u er verstandig aan eens te kijken naar de voordelen van het huren van een appartement. Appartementen vindt u in allerlei soorten en maten. Vaak kunt u een appartement huren voor een zeek aantrekkelijke prijs, vooral als u reist met meerdere personen. Daarnaast heeft u de gemakken van een eigen keuken en volledige privacy. Ook in appartemeten vindt u schoon bedlinnen en schone handdoeken net als in een hotel. Voor een goed overzicht van appartemeten kijkt u ook eens op de website van appartementen in Barcelona.

Eten
Vermijd de toeristische plekken en geniet van goed eten voor minder geld

Lekker eten hoort er natuurlijk bij op vakantie. Uit eten is een gezellige aangelegenheid, maar vaak ook erg duur. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen maaltijd te bereiden. Als u er voor kiest om (soms) zelf te gaan koken, dan moet u er voor zorgen dat u een accommodatie boekt met een keuken. In appartementen vindt u deze keuken en kunt u goedkoop eten door een eigen maaltijd te bereiden. Uiteten gaan is een genot voor mensen, maar u kunt op de meeste bestemming echt wel goed eten voor weinig geld. Bereid u zichzelf goed voor en zoek op internet naar beoordeling van restaurants in uw bestemming. Vermijd restaurants in de meest toeristische gebieden. Vraag (lokale) mensen op straat naar hun mening.

Op de website van appartementen in Barcelona vindt u een uitgebreid overzicht van goedkope appartementen.

 

Over de Auteur

Margarita Flores

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo