Overwinteren in Egypte
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Mieke Prins | Via Artikel Post
Gezien: 1093 |
Aantal woorden: 399 |
Datum: Thu, 3 Nov 2011 |
0 commentaar
Verleden jaar moest de toeristenindustrie een pas op de plaats maken in Egypte, of liever gezegd: het aantal buitenlandse toeristen dat naar Egypte vloog was 25% minder dan het jaar daarvoor. De revolutie van het Tahrir-plein beloofde een democratischere, maar nogwat onzekere toekomst. Vliegen naar Caïro is in ieder geval veilig.
Nog steeds zijn de Egyptenaren nog niet zo ver gekomen als de Tunesiërs met hun jasmijnrevolutie. Iedereeen wil dat het leger zijn politieke en economische macht afgeeft, maar wie geeft graag vrijwillig zijn macht en geld op? In november zullen er parlamentsverkiezingen zijn, maar het is nog onduidelijk of de militaire interimregering dan ook op zal stappen. Wat is hierbij relevant voor mensen die graag in Egypte willen overwinteren?
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies op de één na veiligste status gezet, "waakzaamheid betrachten", wat concreet betekent dat u demonstraties en samenscholingen als toerist beter kunt vermijden en sterk afgeraden wordt militaire objecten of soldaten te fotograferen, maar verder in alle rust van uw vakantie aan de Rode Zee of in de Koningsvallei kunt genieten. De hoofdstad Caïro met zijn 16 miljoen inwoners is natuurlijk nooit een rustoord geweest, maar ook geen criminele pot waar je consequent van je spullen beroofd wordt.
Kortom: overwinteren is voor een door herfstdepressies geplaagde pensionado het allerbest in het Egyptische binnenland. Wat dacht u van de prachtige kloosters en kluizenaars-heremieten-holen in de Sinaï? Wilt u niet een paar dagen in de voetsporen van Mozes treden die hier het volk Israël naar het beloofde land leidde? Voor atheïsten is het duiken in de Rode Zee misschien beter, geen ander gebied in Europa of Afrika heeft zulke prachtige koraalriffen en zo'n uitgebreide onderwaterfauna: schildpadden, napoleonvissen, batvissen en zelfs dolfijnen!
De piramides zijn natuurlijk het hele jaar door druk bezocht en toeristenbussen hierheen worden door het leger vaak geëscorteerd, maar wie graag vijfduizend jaar oude geschiedenis wil beleven, zal dat er zeker voor over hebben.
Over de Auteur
Mieke Prins is ontdekker van de wereld voor Vlucht24.nl
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen