Pakket met spoed naar Alicante verzenden - Artikelpost

Pakket met spoed naar Alicante verzenden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 361 | Aantal woorden: 936 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom jij vanuit Nederland met spoed iets wilt verzenden aan iemand in Alicante (Spanje). Misschien is jouw zoon de sleutel vergeten van de flat? Of is heeft jouw moeder de auto verkeerd geparkeerd en kan ze niet bewijzen dat de auto van haar is? Of je bent de verjaardag vergeten van jouw broer die in Spanje is en wil je hem iets bijzonders sturen vanuit Nederland? Of je zit in een prachtig hotel in Alicante, klaar voor jouw huwelijksaanzoek maar je hebt de ring in Nederland laten liggen. Hoe dan ook, je wilt met spoed een klein of groot pakket naar Alicante sturen zodat het er binnen een paar dagen is. Wat zijn dan jouw opties? En aan welke kosten moet je ongeveer denken? Hieronder een klein overzicht van de mogelijkheden om iets snel te versturen.

Natuurlijk is veel afhankelijk van het soort pakket dat je wenst te versturen. In dit artikel ligt de nadruk op de wat kleinere artikelen (zie ook voorgenoemde voorbeelden). Ben je op zoek naar oplossingen voor het versturen van een bank of een motorfiets? Dan verwijs ik jou liever terug naar Google. Maar gaat het om een sleutel, een USB stick, een paar documenten, een ring, contactlenzen, etc. dan is dit het artikel dat jou gaat helpen. Een klein en licht pakket / envelop dat kun je vrij snel en tegen een redelijke prijs versturen. Je hebt zelfs de keuze uit meerdere leveranciers waar je uit kunt kiezen. Hieronder noem ik een paar opties.

DHL / DHLParcel

Eén van de leveranciers is DHLParcel. Hier kun je eenvoudig een klein of middel pakket versturen aan een europees land zoals Spanje. Je geeft jouw pakketje af bij een DHL ServicePoint en vervolgens volg je jouw pakket op de voet dankzij de track en trace functionaliteit. Een klein licht pakketje van maximaal 80x50x35 cm groot dat maximaal 20 kg weegt dat kun je al versturen naar Spanje / Alicante vanaf €12,00. Echter dan gaat het om een normale verzending die ongeveer 7 dagen duurt. Maar wij willen het pakketje met spoed verzenden. Je kunt een Envelop (A4), Documenten en/of Papierwerk met een gewicht van maximaal 0.5 kg versturen met spoed (1 dag) vanaf €26,50. Gaat het echt om spullen, goederen, artikelen dan betaal je voor maximaal 1 kg het bedrag van €39,50.

DPD

Ook via DPD kun je een pakket versturen naar Spanje. Een brievenbuspakket verstuur je al voor  €3,90, de maximale afmeting van het pakket is dan: 38 x 3.2 x 26.5 cm. Een groter pakket verstuur je al naar Alicante vanaf 5,00 euro. Via DPD International Express kun je wel met spoed pakketten versturen (zakelijke gebruikers). Echter dit is niet mogelijk naar Alicante, wel naar bijvoorbeeld BARCELONA, GRENADA, MADRID, SEVILLA, TARRAGONA, VALENCIA, etc. Levering naar voorgenoemde steden is mogelijk binnen 2 tot 4 dagen. Helaas kon ik geen prijzen vinden voor deze dienstverlening.

PostNL

Natuurlijk mag PostNL niet ontbreken in dit lijstje. PostNL is met name bekend vanwege het verzenden van pakketten en brieven binnen Nederland. En binnen Nederland kun je dan ook kiezen voor het verzenden met spoed. Maar PostNL levert ook brieven en pakketjes in het buitenland. Om met spoed iets naar het buitenland te sturen werkt PostNL samen met UPS. Levering is dan al mogelijk tussen 1 en 3 dagen. Natuurlijk kun je jouw pakketje / brief volgen dankzij Track and Trace. Spanje ligt in Post-NL zone 2 en dus kost het verzenden van een spoed pakket van maximaal 2 kilo € 43,95 euro. 

UPS

Voor spoed verzending gebruikt PostNL het bedrijf UPS. Zij bieden de dienst UPS Express Critical voor snelle verzendingen. Echter is er geen website waar je dit eenvoudig zelf kunt regelen. Dus beter regel je dit dan via de website van Post-NL.

Goedkooppakket.nl

De website goedkooppakket.nl verstuurt niet zelf de pakketten. Zij gebruiken daarvoor DHL en PostNL. Op zich positieve reacties / reviews over deze website (organisatie). Maar er is niet heel veel toegevoegde waarde ten opzichte van het zelf regelen via de sites van de pakketbezorgers zelf. Heb je minder haast (3-5 dagen) dan kun je via PostNL een pakket versturen voor € 20,50 euro (incl. BTW).

ParcelParcel.com

Dit is een handige vergelijkingswebsite. Op ParcelParcel.com kun je de tarieven vergelijken van TNT Express Europe, DHL Express EU en FedEx Priority. De site laat zien dat een envelop binnen 1 dag kan worden geleverd aan Spanje vanaf 44,38 euro inclusief btw. Dit tarief geldt ook voor een klein pakket (onder 1 kg). Een pakket van 80x50x35 cm groot van 20 kg dat kost minimaal 99 euro (vreemd want via DHL zelf is dit mogelijk voor ongeveer 40 euro). 

Conclusie

Het is mogelijk om een klein pakketje / envelop binnen 2 tot 3 dagen te laten leveren in Alicante in Spanje. De goedkoopste leverancier is dan DHL, iets onder de 30 euro. Gaat het om een klein pakketje dan ben je al snel rond de 40 euro kwijt. Echter deze kosten zijn exclusief een verzekering en eventuele andere extra's waar je voor kunt kiezen. Het is niet goedkoop maar je kunt een eventueel groot probleem (zoals geen toegang tot jouw huis of jouw geliefde een cadeau van het leven te geven) toch in het meest gunstige geval binnen 24 uur oplossen.Over de Auteur

Artikelpost

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo