Palma de Mallorca Wat te doen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: kris81
Gezien: 157 | Aantal woorden: 732 | Datum: Mon, 27 Mar 2017 | 0 commentaar

De hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca, Palma de Mallorca is een mix van Arabische en Europese stijlen, met historische bezienswaardigheden die teruggaan tot de Romeinse tijd. Niet alleen in de stad zelf is er veel te doen en te zien, maar het is omgeven door schilderachtige dorpjes en natuurlijke schoonheid die zeker een bezoekje waard zijn..
In de stad

Palma de Mallorca is een stad met idyllische straatjes en een unieke architectuur en pittoreske winkels. Als je op vakantie bent in Mallorca neem dus de tijd om te wandelen en te genieten van deze mooie stad. Vind je eigen weg of neem een ​​aantal bekende straten zoals de Paseo Maritime, die loopt van de kathedraal naar het havengebied. Dit is eigenlijk de Prom en strekt zich uit over een paar kilometers.


Voor een mooie kijk van de stad van bovenaf, bezoek Bellver Castle, een 700-jaar fort dat de skyline van Palma domineert. Het typerend aan dit kasteel is de cirkelvormige plattegrond, dit is uniek in Spanje. Het is zeker een aanrader om te bezichtigen in Palma de Mallorca.


Er is ook het Museu de Mallorca, dat is een 16e eeuws paleis nu gewijd aan het eiland en haar geschiedenis; en de prachtige Arabische baden, die het laatst overgebleven Moors gebouw is in Palma en wordt omgeven door zijn prachtige tuinen.


Rond de stad

Venturing van Palma de Mallorca in elke richting zal resulteren in een geweldige tijd. Je kan kiezen voor het avontuurlijke zigzaggen weg van de zee, zoals de Sa Calobra; of neem een ​​trein van Palma de Mallorca naar Sóller, een schilderachtig Spaans dorp met een mooie kerk die je kan bezoeken.


Het strand

Hoe kun je de allure van de glinsterende turquoise zee weerstaan? Gewoon, niet doen! Vang de nummer 3 bus naar Ses Illetes voor slechts anderhalve euro en je krijgt een rustige zandstrand in een schilderachtige stad op slechts een half uur rijden van het centrum van de stad. Als alternatief kun je ook kiezen  voor een ochtend excursie, met een buffet aan boord voor nog geen vijftig euro per persoon inclusief boeken. Geniet van de zon en voel je zorgen verdwijnen totdat het tijd is om naar huis te gaan, waar dat ook mag zijn ...Over de Auteur

Kris Brauwers. Webmaster van Mallorca Reisgids.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[191 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[100 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[82 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[62 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo