Praktische reisinformatie voor Bodrum - Artikel Post - Artikel Marketing

Praktische reisinformatie voor Bodrum

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: M-i-c-h-i-e-l
Gezien: 495 | Aantal woorden: 504 | Datum: Mon, 2 Mar 2015 | 0 commentaar

Bodrum is een van de meest bezochte badplaatsen in Turkije en trekt in het zomerseizoen ruim 200.000 toeristen. Je kunt heerlijk zonnen op de mooie stranden, winkelen in de bazaar, wandelen door de ongerepte natuur of genieten van Turkse specialiteiten in restaurants aan de haven. Voor de liefhebber van cultuur zijn er ook verschillende musea en historische monumenten te bezichtigen.

Als je Bodrum uitkiest voor je vakantie Turkije geven we je graag enkele praktische tips mee. Zo ben je goed voorbereid en kun je een fantastische vakantie beleven!

Drinken en eten
In Nederland is het heel gewoon om uit de kraan te drinken, maar in het buitenland vaak niet. Om te voorkomen dat je ziek wordt, kun je in Bodrum voor de zekerheid beter water uit de fles drinken. Ook is het aan te raden om tijdens je verblijf recensies van restaurants te bekijken. Zo weet je zeker dat je optimaal van de Turkse specialiteiten kunt genieten. Restaurant La Pasion, Antik Akdeniz en Evimiz behoren bijvoorbeeld tot de betere restaurants in Bodrum.

Geldzaken
In Turkije betaal je niet met de euro, maar in Bodrum wordt afgerekend met de Turkse Lira. Je kunt deze valuta opnemen uit vele de geldautomaten. Wisselen bij een wisselkantoor is vaak minder gunstig door de fee die je betaalt. Mocht je op het vliegveld nog niet over Lira’s beschikken, dan is dat geen probleem. Taxichauffeurs accepteren vaak ook euro’s of Amerikaanse dollars waardoor je alsnog een transfer naar je hotel kunt betalen.

Het is wel aan te raden om een kluisje te huren in het hotel zodat waardevolle spullen goed opgeborgen kunnen worden. Een kluisje kost vaak maar enkele euro’s voor het hele verblijf in Bodrum. Op de markten en in bazaars van Bodrum moet je ook goed op blijven letten. Zakkenrollerij komt de laatste jaren steeds meer voor maar als je goed oplet, verklein je de kans dat het jou overkomt.

Wetgeving Turkije en Europa
In Turkije worden veel namaakartikelen verkocht en de lokale autoriteiten hebben daar  weinig toezicht op. Toeristen kopen vaak kleding of andere producten en kunnen bij de douane voor problemen komen te staan. Koop liever geen namaak, want in Europa is het officieel verboden om deze artikelen in te voeren. Hoewel drie stuks gedoogd wordt, kan er bij twijfel toch een boete volgen. Ook is het aan te raden om geen militaire voertuigen of soldaten te fotograferen, in Turkije is dat zwaar verboden.

Over de Auteur

De auteur houdt van reizen en schrijft graag reisverhalen en praktische tips om tijdens de vakantiebestemming te gebruiken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo