FB pix Roccaverano - Artikelpost

Roccaverano

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1434 | Aantal woorden: 424 | Datum: | 0 commentaar

Roccaverano

Roccaverano is een dorp in Piemonte, Italië. Het ligt in de provincie Asti en is tevens het hoogste punt van de deze provincie. Roccaverano is zeker een bezoek waard als in de buurt bent. Niet alleen is er een prachtig plein, met aan de ene kant een kerk ontworpen door Bramante en aan de andere kant de ruine van het kasteel. Van het kasteel is de toren geheel gerestaureerd. Tevens is deze toren gratis te beklimmen. Zit die op slot, de sleutel is te verkrijgen bij de bar. De bar met prachtig terras is trouwens het derde hoogtepunt op het plein. Boven het cafe is een prima restaurant.

Je kunt trouwens in Roccaverano ook prima overnachten. In 2018 zijn de eigenaren van de bar/restaurant hier ook een albergo begonnen. De albergo ligt 10 meter van het centrale plein. Prachtig hoteltje met prima kamers, een zwembadje en een leuk prive terras. Ontbijt is gewoon in het cafe op het plein.

Roccaverano is vooral bekend om zijn kaas, de robiola di Roccaverano. Vele boeren in de gemeente Roccaverano houden geiten en maken dit kaasje. Overal zie je bordjes met "Vendita Robiola" bij de boerderijen. Dus overal kun je even stoppen en een kaasje kopen. Een goede plaats om een kaasje te kopen is trouwens de caseificio di Roccaverano, oftewel de kaasfabriek van Roccaverano. Deze bevindt zich aan de weg van Monastero naar Roccaverano. In de vijftiger jaren opgezet als een coöperatie, nu een particulier bedrijf. Koop je kaasjes bij de boer dan is de keuze in types vaak beperkt. In de caseificio heb je een ruime keus. Geitenkaas of mista (gemengd, d.w.z. met bijvoorbeeld ook koeiemelk en/of schapemelk). Ook "stagionata" oftewel oude kaas is volop voorhanden.

Een bezoekje aan Roccaverano is zeker de moeite waard. In Rocca (zoals het plaatsje door de inwoners genoemd wordt) is nog meer te zien, en zeker ook in de omgeving. Kijk voor meer tips op onze blog Italiaanse kleuren.

 

 Over de Auteur

Herman woont in Groningen, maar heeft een vakantiehuis in Roccaverano. Op zijn blog publiceert die regelmatig artikelen over Roccaverano.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo