FB pix Rondreis door Australië en Nieuw Zeeland - Artikelpost

Rondreis door Australië en Nieuw Zeeland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1263 | Aantal woorden: 803 | Datum: | 0 commentaar

Als je aan mensen vraagt waar ze het liefst nog een keer naar op vakantie gaan, dan zeggen veel mensen dat ze graag nou eens een rondreis willen maken door Australië of Nieuw Zeeland. Dit geldt ook voor mijzelf en heb deze reis, samen met een aantal vrienden, dan ook gemaakt. Hierbij een verslag van mijn rondreis door Australië en Nieuw Zeeland.

Sydney, Australië
De eerste dag waren we natuurlijk zoet met de vlucht naar Australië. Via Istanbul en Singapore zijn we na een totale vluchttijd van bijna 20 uur geland in Sydney. Na deze lange vlucht hadden we wat tijd nodig om een beetje uit te rusten, en daarom brengen we de eerste paar dagen ook door in Sydney. We hebben uitgebreid de tijd genomen om de stad te bekijken. Daarbij zijn we natuurlijk ook langs het Operahuis gekomen; wat een prachtig gebouw! We hebben ook tijd doorgebracht in de omgeving van Sydney, waar we o.a. naar de Blue Mountains zijn geweest.

Northern Territory & Melbourne, Australië

Tegen het einde van de eerste week zijn we het binnenland van Australië ingegaan. We hebben een rondreis gemaakt door de Northern Territory. Elke nacht sliepen we ergens anders; meestal in een tent. Geen tent waar je normaal mee gaat kamperen, maar in vaste tentenkampen; dit was leuker dan ik had verwacht!

Na een dag of 4 te hebben rondgereden, zijn we naar Melbourne gevolgen. Echt lang hebben we hier niet doorgebracht, maar hebben toch even kunnen genieten van de stad. De echte trekpleisters liggen namelijk in de buurt: Dandenong Mountains en Philips Island. Vooral de laatste was geweldig! Ze hebben hier namelijk een pinguïn parade: een horde pinguïns die allemaal tegelijk aan de wandel gaan. Na een dag of 4 rondgereden te hebben, over wegen zoals de Great Ocean Road, zijn we teruggegaan naar Melbourne, waar we een vlucht naar Nieuw Zeeland hebben genomen.

Christchurch, Nieuw Zeeland

Christchuch, de stad waar we landden, is natuurlijk vooral bekend vanwege de twee aardbevingen. Wij waren er na de eerste (lichtere) aardbeving. Hoewel er wel wat schade was, was de stad gewoon prima toegankelijk. Lang zijn we echter niet gebleven, want we zijn er voor de natuur. De tweede dag in Nieuw Zeeland hebben we namelijk doorgebracht op de hoogste berg van het eiland: Mount Cook. Verder hebben we aan de oostkust nog plaatsen bezocht zoals Lake Tekapo en Lake Pukaki, waar we ook pinguïns hebben gezien.

Fiordland National Park, Nieuw Zeeland

Van oost naar west! In het westen was namelijk het bekende Fiordland National Park. Dit park staat vooral bekend om haar Fjorden, welke we via een cruise dan ook bijna allemaal gezien hebben. Dit is echter niet het enige wat er te vinden is aan de westkust. Na een paar dagen in Fiordland, zijn we doorgereden naar Lake Wakatipu. Hier liggen in de buurt namelijk een aantal gletsjers, welke we dan ook bezocht hebben. Hier was het vooral schokkend om te zien hoe snel deze gletsjers kleiner worden. We hebben nog overwogen een rondvlucht te maken met een helikopter; dit was echter (helaas) te duur. Zonde!

De reis zat er nu bijna op. Vanuit deze gletsjers zijn we teruggereden naar Christchurch. Vanuit hier zouden we weer terugvliegen naar Nederland. Echter, niet voordat we nog even langs Arthurs Pass zijn gereden; een prachtig natuurgebied met verschillende omgevingen. Dit was een passende afsluiting, vlak voordat we de lange vlucht terug naar Nederland hebben genomen.

Over de Auteur

 

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo